Παρασκευή 13 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
Σήμερα η κινητοποίηση για το φαρμακείο στο «Μεταξά»

Σε στάση εργασίας από 10 π.μ. έως 12 μ. και συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου προχωρά σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Μεταξά», διεκδικώντας τη στελέχωση του Φαρμακευτικού Τμήματος. Στην κινητοποίηση καλεί και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα στο νοσοκομείο σταμάτησε να λειτουργεί το φαρμακείο, επειδή αρρώστησε ο ένας και μοναδικός μόνιμος εργαζόμενος σε αυτό (!), με αποτέλεσμα να ανασταλούν κρίσιμες ιατρικές πράξεις, όπως χημειοθεραπείες. Παρά την αποφασιστική σημασία του για τη λειτουργία του νοσοκομείου, το Φαρμακευτικό Τμήμα αντιμετωπίζει πρόβλημα υποστελέχωσης ήδη από το 2019. Σήμερα έχει απομείνει με έναν και μοναδικό μόνιμο φαρμακοποιό, ο οποίος την περασμένη βδομάδα νόσησε με κορονοϊό, με αποτέλεσμα να φορτωθεί όλη η λειτουργία του σε επικουρική εργαζόμενη, η οποία είχε μετακινηθεί προσωρινά από το «Τζάνειο». Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, η μετακίνηση της εργαζόμενης ανακλήθηκε και έπρεπε να επιστρέψει στο «Τζάνειο».

«Στη βάση της ακραίας υποστελέχωσης, ούτε να νοσήσει δεν μπορεί κανένας, αφού οι απουσίες λόγω COVID άρκεσαν για να μείνει πλήρως ακάλυπτο το κομβικό αυτό τμήμα του νοσοκομείου», σχολιάζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο. Απαιτεί την άμεση στελέχωση του Φαρμακευτικού Τμήματος με τον απαραίτητο αριθμό φαρμακοποιών, «με την πρόσληψη τουλάχιστον τριών ατόμων, δύο ακόμα βοηθών φαρμακοποιών, ενός ακόμα παρασκευαστή και ενός ακόμα διοικητικού υπαλλήλου», προκειμένου να είναι δυνατή η εύρυθμη λειτουργία του.

  • Την άμεση και πλήρη στελέχωση του Φαρμακευτικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Μεταξά» απαιτεί το ΚΚΕ με Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας.
Σύσκεψη για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης

Σε σύσκεψη με θέμα την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης, καθώς και στα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού, καλεί συνδικάτα και φορείς το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ την Τρίτη 17 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

«Οι ελλείψεις, η υπερεργασία και η υπερεφημέρευση, οι αναγκαστικές μετακινήσεις, οι χαμηλές αμοιβές και οι αυταρχικές συμπεριφορές των διοικήσεων οδηγούν σε κύμα παραιτήσεων ανάμεσα στους νοσοκομειακούς γιατρούς και σε άλλους εργαζόμενους, που ούτε να αρρωστήσουν δεν μπορούν πια», σημειώνει το Σωματείο. Εκφράζει τη συμπαράστασή του στους υγειονομικούς σε μια σειρά περιοχές της Κρήτης και συγκεκριμένα σε Ρέθυμνο, Αγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για να μην υποβαθμιστούν κι άλλο τα νοσοκομεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παμπειραϊκό συλλαλητήριο στις 29 Νοέμβρη (2023-11-16 00:00:00.0)
Από το κακό στο χειρότερο, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές (2022-06-23 00:00:00.0)
Να στελεχωθούν πλήρως όλες οι κλινικές στο Τζάνειο (2014-09-02 00:00:00.0)
Υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο Σάμου (2014-05-23 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις φαρμακοποιών και γιατρών (2012-12-18 00:00:00.0)
Δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο να βρουν φάρμακα (2012-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ