Τετάρτη 18 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ «HQF ΚΑΝΑΚΙ»
Απήργησαν για τα δεδουλευμένα, διεκδικούν την υπογραφή Σύμβασης

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της εταιρείας «HQF ΚΑΝΑΚΙ» (συμφερόντων Φιλίππου) στη Μαγούλα, απαιτώντας την εξόφληση της μισθοδοσίας του Δεκέμβρη. Η απόφαση για την απεργιακή κινητοποίηση είχε παρθεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την περασμένη Παρασκευή, με αφορμή την καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας. Συγκεκριμένα, η εργοδοσία έχει ανακοινώσει ότι ο μισθός του Δεκέμβρη θα καταβληθεί στις 20 Γενάρη, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι πασχίζουν να τα φέρουν βόλτα, με την ακρίβεια και τους τσουχτερούς λογαριασμούς να συρρικνώνουν το εισόδημά τους.

Η συμμετοχή στην απεργία ήταν μεγάλη και στις δύο βάρδιες, ενώ στο πλευρό των εργαζομένων και του επιχειρησιακού σωματείου βρέθηκαν η Ομοσπονδία του κλάδου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, αντιπροσωπείες από σωματεία εργαζομένων σε άλλα εργοστάσια του Ομίλου Φιλίππου και άλλες εταιρείες του κλάδου.

Εκτός από το αίτημα για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. Σε συντονισμό με τα επιχειρησιακά σωματεία στα άλλα εργοστάσια του ομίλου, έχουν διαμορφώσει αιτήματα για την υπογραφή Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και άλλα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό σε κάθε χώρο. Στην κατεύθυνση αυτή, το σωματείο έχει καταθέσει τα αιτήματά του στην εργοδοσία και αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους της την ερχόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ