Τετάρτη 18 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
«Υπεράσπιση της υγείας και της μόρφωσης των μαθητών μας»

«Μπαίνουμε και πάλι στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της υγείας και της μόρφωσης των μαθητών μας», δηλώνουν σωματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε αποφάσεις τους αναφορικά με τους όρους με τους οποίους λειτουργούν τα σχολεία σε συνθήκες έξαρσης των ιώσεων, του κορονοϊού και άλλων λοιμώξεων, που πλήττουν κυρίως τους μαθητές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα αναφέρονται στην κατάσταση στα νοσοκομεία και στις ελλείψεις φαρμάκων, ζητώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

«Η επαναλειτουργία των σχολείων μετά τις γιορτές χωρίς τη λήψη μέτρων προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς αυξάνει ακόμη περισσότερο την πίεση προς τα νοσοκομεία», σημειώνουν, τονίζοντας πως «η πραγματικότητα στα σχολεία είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολυπληθή τμήματα και ακατάλληλες αίθουσες, που συμβάλλουν στην εξάπλωση των λοιμώξεων, ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας, ελλείψεις ακόμα και σε αντισηπτικά και προϊόντα καθαρισμού».

Την ίδια στιγμή «η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και ειδικά στα Παιδιατρικά Τμήματα είναι τραγική», συνεχίζουν τα σωματεία, αναφερόμενα στις υποστελεχωμένες παιδιατρικές κλινικές, στην απουσία δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και προσθέτουν ότι «μετά τις εκατόμβες νεκρών από την πανδημία, που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, και μετά τους ψηφισμένους νόμους διάλυσης των δημόσιων νοσοκομείων, επιλέγουν να στερήσουν από τον λαό φάρμακα ευρείας χρήσης, όπως αναλγητικά, αντιπυρετικά, ακόμη και παιδιατρικά». Κλείνοντας καλούν να δυναμώσει ο οργανωμένος και συλλογικός αγώνας για να μη μείνει κανείς χωρίς δωρεάν περίθαλψη και φάρμακο και να παρθούν μέτρα για εξασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας στα σχολεία, με βάση τις διεκδικήσεις των σωματείων των εκπαιδευτικών και των Ενώσεων Γονέων.

Εξορμήσεις από το ΠΑΜΕ για τα παιδιατρικά νοσοκομεία

Εξόρμηση στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Α' & Β' «Αριστοτέλης» στην Καλαμαριά, και στον αντίστοιχο Σταθμό στις Συκιές, πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ με αφορμή την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παιδιατρικές κλινικές στα νοσοκομεία της πόλης. Καλεί τα συνδικάτα, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών, να προχωρήσουν άμεσα σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε αυτήν την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ