Τετάρτη 18 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Επικίνδυνες γενικεύσεις, στο όνομα του περιορισμού ναζιστικών παραφυάδων

ΚΚΕ: Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμιά ρύθμιση που αφήνει χώρο στην απαράδεκτη θεωρία των «δυο άκρων»

Eurokinissi

Την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει νομοθετική ρύθμιση για να μη συμμετέχουν στις εκλογές μορφώματα όπως το «κόμμα» Κασιδιάρη επανέφερε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ».

Οπως είπε, «το απολύτως αυτονόητο είναι ότι έχουμε ανθρώπους καταδικασμένους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που προσπαθούν με άλλη προβιά να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για να ανακηρύξει ο Αρειος Πάγος υποψήφιο το κόμμα τους. Οφείλει η συντεταγμένη πολιτεία - πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος - να το αποτρέψει». Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σ' αυτήν την πρωτοβουλία αναζητώντας «ευρύτερη αποδοχή» στη Βουλή, ωστόσο «δεν είναι κάτι που απαιτεί αυξημένες πλειοψηφίες».

Στο μεταξύ η κυβέρνηση, με διάφορες διαρροές - προετοιμασία εδάφους για ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνουν επικίνδυνες γενικεύσεις και δίνοντας το γενικό περίγραμμα της ρύθμισης (την οποία θα φέρει στη Βουλή πιθανώς την επόμενη βδομάδα), λέει ότι αυτή θα βασιστεί στη διάταξη σύμφωνα με την οποία το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου «εξετάζει αν ένα κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές υπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του πολιτεύματος, ένας έλεγχος που μέχρι τώρα ήταν τυπικός, αλλά με την υπό διαμόρφωση διάταξη θα εξετάζεται αν η πραγματική ηγεσία ή μέλη του κόμματος έχουν καταδικαστεί για αδικήματα», παραπέμποντας την υπόθεση στην Ολομέλεια, που θα παίρνει και την τελική απόφαση.

Το ΚΚΕ

Σε σχόλιό του για τις κυβερνητικές ρυθμίσεις σχετικά με τους όρους συμμετοχής κομμάτων στις εκλογές, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Για μια ακόμα φορά σε λιγότερο από δύο χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ επαναφέρει το ζήτημα θέσπισης νέων περιορισμών στη συμμετοχή κομμάτων στις εκλογές, στο όνομα της παρεμπόδισης των παραφυάδων της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Το ΚΚΕ έχει διαρκές μέτωπο στην πράξη απέναντι στις εγκληματικές ναζιστικές οργανώσεις, πρωτοστατεί ώστε να απομονωθούν και να ξεριζωθούν από κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά και σχολείο. Εχει αποδειχθεί ότι μόνο το εργατικό - λαϊκό κίνημα με τη δράση του μπορεί να τις τσακίσει, σημαδεύοντας ταυτόχρονα τον πραγματικό ένοχο, στον "κόρφο" του οποίου βρίσκει συστηματικά καταφύγιο το ναζιστικό φίδι: Το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δεχτεί ρυθμίσεις που προχωρούν σε επικίνδυνες γενικεύσεις, αφήνοντας χώρο και για την απαράδεκτη θεωρία των "δύο άκρων", που εξισώνει τη φασιστική με την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση. Ούτε φυσικά θα συμφωνήσει να ελέγχεται σε κάθε εκλογική μάχη από τον Αρειο Πάγο η λειτουργία και η δράση του και να εξαρτάται από αυτόν τον έλεγχο η συμμετοχή του στις εκλογές. Αυτοί οι επικίνδυνοι δρόμοι ανοίγονται με την επίσημη πολιτική και το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, που αξιοποιείται ήδη για να απαγορευτούν σε μια σειρά χώρες κομμουνιστικά κόμματα και νεολαίες, κομμουνιστικά σύμβολα κ.λπ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ