Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρηματοδότηση νέων ταινιών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου έλαβε τις τελικές του αποφάσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση κινηματογραφικών ταινιών στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών προγραμμάτων «Νέο Βλέμμα» και «Ζιζάνιο», που είναι προγράμματα συμπαραγωγής με την ΕΡΤ, βάσει των σχετικών προγραμματικών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί μεταξύ των δύο Οργανισμών. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΚ επικύρωσε με αυτό τον τρόπο τις σχετικές προτάσεις του Συμβουλίου Κρίσεων του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, με τη σύμφωνη γνώμη και του αρμοδίου οργάνου της ΕΡΤ.

Στο «Νέο Βλέμμα», κοινό πρόγραμμα παραγωγής ταινιών μεγάλου μήκους πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών, μεταξύ του ΕΚΚ και της ΕΡΤ, το ποσό χρηματοδότησης για κάθε ταινία ορίζεται σε 146.736 ευρώ (50 εκατ. δρχ., 25 εκατ. το ΕΚΚ και 25 εκατ. η ΕΡΤ). Εγκρίθηκαν: «Βαρέα Ανθυγιεινά» του Αντώνη Παπαδόπουλου. «Κλαις» του Αλέξανδρου Βούλγαρη. «Το αγόρι που έκλαιγε χωρίς λόγο» του Κωνσταντίνου Χαραλάμπους.

Στο «Ζιζάνιο» - ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους που απευθύνονται σε παιδιά και νέους. Εγκρίθηκαν: «SHRINK» (κινούμενο σχέδιο - μικρού μήκους ταινία) του Σπύρου Παπαναστασίου (το ποσό χρηματοδότησης που εγκρίθηκε από το ΔΣ του ΕΚΚ και την ΕΡΤ καθορίζεται σύμφωνα με την υπάρχουσα προγραμματική συμφωνία στο ποσό των 29.347 ευρώ, 10 εκατ. δραχμές, 50% το ΕΚΚ και 50% η ΕΡΤ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ