Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αναδεικνύεται η Μιδέα

Την ανάδειξη της μυκηναϊκής ακρόπολης της Μιδέας στην Αργολίδα, μέσω προγράμματος που προβλέπει διαμορφώσεις διευκόλυνσης των επισκεπτών, ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης, εκδοτήριο, αναψυκτήριο και άλλες εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης, καθώς και διαδρομές που θα επιτρέψουν στους επισκέπτες να πάρουν μια όσο το δυνατόν πιο πλήρη εικόνα για την τρίτη σε σημασία ακρόπολη της περιοχής, μετά από τις Μυκήνες και την Τίρυνθα.

Από τις έρευνες που έχουν διενεργηθεί προκύπτει ότι η περιοχή κατοικείται από την πρώιμη μυκηναϊκή εποχή μέχρι τον 13ο αι. π.Χ., αλλά έχουν βρεθεί και ίχνη από τη ρωμαϊκή εποχή. Το τείχος της ακρόπολης προστατεύει μια έκταση 24.000 τ.μ. και έχουν εντοπιστεί και καθαριστεί οι δύο πύλες που βρίσκονται στα ανατολικά και δυτικά της οχύρωσης.

Από τα πλούσια ευρήματα προκύπτει ότι τα περισσότερα από τα δωμάτια που αποκαλύφθηκαν κοντά στις πύλες ήταν αποθηκευτικοί χώροι και εργαστήρια, κυρίως κοσμημάτων. Μία πήλινη σφραγίδα που βρέθηκε πρόσφατα αποτελεί ένδειξη ύπαρξης γραφειοκρατικής διοίκησης της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ