Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Φιγούρες και σύμβολα

Τη νέα δουλιά του Σπύρου Κουρσάρη φιλοξενεί αυτές τις μέρες η αίθουσα τέχνης «έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9Α). Πρόκειται για έργα μεγάλων, μικρών και μεσαίων διαστάσεων σε ξύλα, χαρτόνια και μουσαμά. Σκηνικοί χώροι, τοπία πραγματικά και φανταστικά με φιγούρες και σύμβολα, στοιχεία της μνήμης, διαχρονικά κινητοποιούνται στη ζωγραφική εικόνα.

Οπως γράφει ο Σπ. Κουρσάρης, «οι ιπτάμενοι φύλακες των πραγματικών και των φανταστικών περιφέρονται στους προσωπικούς μας τόπους. Ταξιδεύουν στον αέρα με τις αυτοσχέδιες φτερούγες τους όχι με ιδιαίτερη πάντα επιτυχία. Μερικές φορές μάλιστα δεν καταφέρνουν να πετάξουν. Θέλει πολλές ασκήσεις και δοκιμές. Είναι σαν ένα είδος αθλητισμού όπως η Ζωγραφική και οι ακροβάτες των Τσίρκων που ρισκάρουν χωρίς προστατευτικό δίχτυ.

Οι μικροί μαθητευόμενοι κουβαλούν τα σημεία και τα σύμβολα της μνήμης τους και τα εναποθέτουν ως συστατικά στην εικόνα. Στολίζουν προσεκτικά το χώρο προσγείωσης της μηχανής του χρόνου και της απογείωσης των ψυχών. Χρησιμοποιούν υλικά μη χρηστικά σαν τις ιδέες των ανθρώπων... Η γλυκιά μέρα φεύγει μέσα στη Μαγική Νύχτα και οι υπέροχοι ήχοι των μουσικών εξαφανίζονται στους υπερήχους της σιωπής. Οι άπειροι μαθητευόμενοι μένουν μετέωροι στη σιωπή του απείρου». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 του Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ