Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Ο κόμης Μόντε Κρίστο»

Περιπέτεια εποχής σε σκηνοθεσία Κέβιν Ρέινολντς

Ο Εντμοντ Ντάντες, ένας τίμιος και φιλήσυχος νεαρός ναυτικός, ετοιμάζεται να παντρευτεί την αγαπημένη του Μερσέντες. Τα όνειρά του, όμως, διαλύονται απότομα όταν ο καλύτερός του φίλος τον εξαπατά θέλοντας να κάνει δική του τη Μερσέντες. Ο Εντμοντ καταδικάζεται άδικα για προδοσία και βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή. Ο εφιάλτης του θα διαρκέσει δεκατρία ολόκληρα χρόνια. Στοιχειωμένος από τη φοβερή τροπή που έχει πάρει η ζωή του, με τον καιρό αλλάζει. Η εντιμότητά του δίνει τη θέση της στον πόθο να πάρει εκδίκηση από όλους εκείνους που τον αδίκησαν και τον πρόδωσαν. Με τη βοήθεια ενός συγκρατούμενού του ο Ντάντες καταστρώνει το σχέδιο απόδρασής του, που τελικά πετυχαίνει. Και μεταμορφώνεται στο μυστηριώδη και ευκατάστατο κόμη Μόντε Κρίστο. Αδίστακτος και για το δικό του, πλέον, συμφέρον, εισχωρεί με πανέξυπνο τρόπο στη γαλλική αριστοκρατία και υποδυόμενος τον ευγενή καταστρέφει συστηματικά όσους τον εκμεταλλεύτηκαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια ιστορία του Αλέξανδρου Δουμά να μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Κλασικά έργα του συγγραφέα, όπως «Οι τρεις σωματοφύλακες» και «Ο άνθρωπος με τη σιδερένια μάσκα», έχουν γίνει επανειλημμένα αντικείμενο κινηματογραφικών παραγωγών, ενώ η ίδια η ιστορία του κόμη Μόντε Κρίστο έχει εμπνεύσει στο παρελθόν δεκαεφτά ταινίες.

Ο συγκεκριμένος μύθος περιέχει όλα τα στοιχεία για μια σίγουρη εμπορική επιτυχία. Φιλία και προδοσία, έρωτα και απογοήτευση, δράση και περιπέτεια.

Η ταινία διαθέτει άφθονη περιπέτεια με εντυπωσιακές σκηνές ξιφομαχίας και αρκετά καλές ερμηνείες. Σε καμιά περίπτωση, όμως, ο σκηνοθέτης της ταινίας δεν εμβαθύνει στην ψυχική οδύνη του ήρωα. Ετσι ο κόμης Μόντε Κρίστο γίνεται μια γλυκιά σαπουνόπερα, που σκοπό έχει να διασκεδάσει και όχι να προβληματίσει.

The count of Monte Cristo. Πρωταγωνιστούν: Τζιμ Κάβιζελ, Γκάι Πιρς, Ρίτσαρντ Χάρις, Νταγκμάρα Ντομίνκζικ, Λουί Γκάζμαν, Τζέιμς Φρέιν, Αλεξ Νόρτον, Μάικλ Γουίνκοτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ