Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχαιολογικό συνέδριο στο Αγρίνιο

Το Β΄ Ιστορικό και Αρχαιολογικό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο (29, 30/3), με πρωτοβουλία της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς.

Οι οργανωτές σημειώνουν ότι το συνέδριο, που εκφράζει το «έντονο ενδιαφέρον» και την «ιδιαίτερη ευαισθησία» των κατοίκων της περιοχής για την πολιτιστική τους κληρονομιά, αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων της εταιρείας για την ανάδειξη αυτής της κληρονομιάς. Μεταξύ των δραστηριοτήτων της περιλαμβάνονται παραστάσεις στο ΥΠΠΟ για την ίδρυση Εφορειών Αρχαιοτήτων Αρχαιολογικών Μουσείων στο νομό, εκδόσεις ιστορικών και αρχαιολογικών βιβλίων για την Αιτωλοακαρνανία και πολλές εκδηλώσεις.

Στους στόχους του συνεδρίου περιλαμβάνεται η ιστορική-αρχαιολογική διερεύνηση της περιοχής και η ενημέρωση για τα πορίσματα της επιστημονικής έρευνας, η προβολή της μνημειακής τοπογραφίας του νομού από την αρχαιότητα έως το 1940 και η ενημέρωση του κοινού.

Θα συμμετάσχουν δεκάδες επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (ΗΠΑ, Ιταλία, Γερμανία, Κύπρος) εκπροσωπώντας πανεπιστημιακούς και ερευνητικούς φορείς, καθώς και επιστήμονες των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΠΠΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ