Τρίτη 31 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «EURODRIP»
Δυναμική απεργιακή απάντηση στην εκδικητική απόλυση του προέδρου του Σωματείου

«Οργιο τρομοκρατίας» και μηνύσεις από την εργοδοσία, στο Αστυνομικό Τμήμα σύρθηκαν εργαζόμενοι

Με όργιο τρομοκρατίας και πογκρόμ μηνύσεων απάντησε η εργοδοσία της «Eurodrip», στα Οινόφυτα, στο καθολικό αίτημα ανάκλησης της απόλυσης του προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου, που διατράνωσαν δεκάδες απεργοί και συνάδελφοί τους με μαζική και δυναμική απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου.

Στο πλαίσιο αυτό, στο Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου οδηγήθηκαν ο Γιάννης Τζαβάρας, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τροφίμων και Ποτών και του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, καθώς και ένας ακόμη εργαζόμενος, μετά από μήνυση που υπέβαλαν εναντίον τους διευθυντικά στελέχη της εταιρείας. Μάλιστα, παρέμειναν στο Αστυνομικό Τμήμα μέχρι αργά το απόγευμα, οπότε και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά και τον ορισμό τακτικής δικασίμου.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας. Ενώ παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έκανε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!

Το Σωματείο Εργαζομένων στη «Εurodrip», με απόφαση του Εργατικού Κέντρου Θήβας, προχώρησε χτες Δευτέρα σε 24ωρη απεργία απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης του προέδρου του, Γιώργου Νικολάου. Από τα χαράματα απεργοί εργαζόμενοι, μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους τους και εκπροσώπους συνδικάτων από τα γύρω εργοστάσια, συγκεντρώθηκαν στην πύλη του εργοστασίου της «Eurodrip», στέλνοντας δυναμικό μήνυμα στην προσπάθεια της εργοδοσίας να χτυπήσει το σωματείο και να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στο εργοστάσιο.

Με συνθήματα, όπως «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει», έδωσαν απάντηση στην επιδίωξη της εργοδοσίας να σταματήσει τη δράση του σωματείου, που στο διάστημα της λειτουργίας του διεκδικεί δυναμικά τα δικαιώματα των εργαζομένων, βάζοντας μπροστά την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με αυξήσεις στα μεροκάματα.

Στην αποφασιστική αυτή στάση των εργαζομένων και την έμπρακτη αλληλεγγύη από δεκάδες συναδέλφους τους, που είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει χτες η παραγωγή στο εργοστάσιο, η εργοδοσία επέλεξε να απαντήσει με όξυνση της τρομοκρατίας και μηνύσεις, αξιοποιώντας παράλληλα το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε το Σωματείο, καθ' όλη τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών προϊστάμενοι και διευθυντικά στελέχη πήγαιναν από πόστο σε πόστο, συκοφαντώντας τον πρόεδρο του Σωματείου και τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους. Η προσπάθεια να σπάσει η απεργιακή κινητοποίηση συνεχίστηκε και χτες το πρωί, καθώς μαζί με το λεωφορείο που μετέφερε τους εργαζόμενους, έφτασαν και διευθυντικά στελέχη, ασκώντας πίεση να μπουν οι εργαζόμενοι για δουλειά.

Την ίδια στιγμή στελέχη της εργοδοσίας τηλεφωνούσαν συνεχώς στην αστυνομία απαιτώντας την παρέμβασή της για να σπάσει η κινητοποίηση των εργαζομένων, ενώ με κάθε τρόπο επιχειρούσαν να ασκήσουν πίεση και να οξύνουν την κατάσταση. Οταν η επιδίωξή τους έπεσε στο κενό, άρχισαν να απειλούν με μηνύσεις, προχωρώντας τελικά σε μήνυση σε βάρος του Γιάννη Τζαβάρα και ενός ακόμα εργαζόμενου.

Οι εργαζόμενοι της «Eurodrip», με το επιχειρησιακό τους Σωματείο και την πλατιά αλληλεγγύη, συνέχισαν την 24ωρη απεργία και στις επόμενες βάρδιες, σταματώντας ουσιαστικά την παραγωγή.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα, με ψηλά το κεφάλι»

Τους απεργούς, «που με αξιοπρέπεια, κόντρα σε "θεούς και δαίμονες", συμμετείχαν στην απεργία εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην παράνομη και εκδικητική απόλυση του προέδρου», χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στη «Eurodrip», καταγγέλλοντας παράλληλα το όργιο τρομοκρατίας της εργοδοσίας.

Χαιρετίζει επίσης τους εργαζόμενους από άλλους χώρους δουλειάς, τους εκπροσώπους συνδικάτων που από τα ξημερώματα βρέθηκαν στην πύλη του εργοστασίου, δηλώνοντας την αποφασιστικότητα για συνέχιση του αγώνα μέχρι την ανάκληση της απόλυσης και απευθύνοντας κάλεσμα για ακόμη μεγαλύτερη έκφραση αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα.

Την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της «Eurodrip», καταγγέλλοντας παράλληλα την παράνομη και εκδικητική απόλυση του προέδρου του Σωματείου και δηλώνοντας ότι θα σταθούν στο πλευρό τους σε όποιες αγωνιστικές αποφάσεις πάρουν, εκφράζουν το ΠΑΜΕ και μια σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως τα Εργατικά Κέντρα Θήβας, Εύβοιας, Λαμίας, Φωκίδας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας, το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, το Συνδικάτο Μετάλλου ν. Βοιωτίας, το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, το Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΣΕΛΑΝ, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, το Σωματείο Εργαζομένων HQF Εύβοιας, το Σωματείο στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις «Δ. Κελαϊδίτης ΕΠΕ», «Σκαλέζα», «Μαζαράκι», το ΔΣ του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών - Δασεργατών Εύβοιας, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Εύβοιας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ ν. Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), η Ομοσπονδία Λογιστών κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ