Τρίτη 31 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καμία ανοχή στις εκδικητικές απολύσεις

Σε κινητοποίηση σήμερα Τρίτη στις 8 π.μ. στα γραφεία της «Green Properties» (Αλ. Πάντου 33, Καλλιθέα) καλεί το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, ενάντια στις εκδικητικές ομαδικές απολύσεις μελών του που διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, οι τελευταίες αυτές ομαδικές απολύσεις δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία», αλλά αποτελούν κλιμάκωση της επίθεσης της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι που απολύθηκαν απεργούν και διεκδικούν όχι ατομικά αλλά συλλογικά και απευθυνόμενοι για στήριξη στο Σωματείο τους, ενώ η «Green Properties» επιδιώκει να «διαπραγματεύεται» μεμονωμένα με τον κάθε εργαζόμενο, στο πλαίσιο της εργασιακής «ζούγκλας» που επιδιώκει να επιβάλει. Είχε προηγηθεί απόλυση μέλους του Σωματείου, λόγω συμμετοχής σε 24ωρη γενική απεργία, με στόχο την τρομοκράτηση των υπόλοιπων εργαζομένων που είχαν απεργήσει. Ενδεικτικές για την αντεργατική πολιτική στα γραφεία και στα εργοτάξια της εταιρείας είναι οι παρεμβάσεις του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας που έχουν οδηγήσει σε επιβολή προστίμων για αδήλωτη εργασία και παραβίαση ωραρίων.

Θεσσαλονίκη: Εκδικητική απόλυση στη ΣΥΦΑ

Την ανάκληση της παράνομης και εκδικητικής απόλυσης του προέδρου της προσωρινής διοίκησης του νεοσύστατου επιχειρησιακού Σωματείου, από την εργοδοσία του ομίλου ΣΥΦΑ/ΣΕΛΦΑΡ στη Θεσσαλονίκη, απαιτεί σε συνέχεια των αντιδράσεων συνδικαλιστικών οργανώσεων και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.

Η Ομοσπονδία θυμίζει ότι η απόλυση έγινε μετά από 17 χρόνια δουλειάς, με πρόσχημα τη «μη αποδοτικότητα του εργαζόμενου»!

Καλεί τους εργαζόμενους του ομίλου ΣΥΦΑ/ΣΕΛΦΑΡ, όπως και της DEMO, σε κλιμάκωση του αγώνα για να ανακληθούν οι απολύσεις και να επιστρέψουν οι πρωτοπόροι συνάδελφοι στην εργασία τους.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οταν οι εργαζόμενοι διεκδικούν και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και συμμετέχουν στα σωματεία τους για να οργανώσουν συλλογικά την πάλη τους, γίνονται "μη αποδοτικοί" και η εργοδοσία προχωρά σε απολύσεις, όπως έγινε και με συνάδελφο στην DEMO, όπου και εκεί δημιουργήθηκε επιχειρησιακό σωματείο».

Η Ομοσπονδία δηλώνει ότι η μάχη για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ για την υπεράσπιση του 5ημερου - 8ωρου από Δευτέρα έως και Παρασκευή και τη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων συνεχίζεται. Και τονίζει ότι «πρόκειται για μια μάχη που πρέπει να δοθεί σε ενιαίο μέτωπο όλων των εργαζομένων του κλάδου, των επιχειρησιακών και κλαδικών σωματείων μαζί με την Ομοσπονδία μας, απέναντι στο σύνολο των εργοδοτών και των κυβερνήσεών τους, όπως είναι και η σημερινή, της ΝΔ, που ψήφισε τον νόμο Χατζηδάκη».

Την άμεση επαναπρόσληψη του εργαζόμενου από τη φαρμακαποθήκη ΣΥΦΑ στη Θεσσαλονίκη απαιτεί σε ανακοίνωσή του και το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ