Τρίτη 31 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διασωληνωμένος τραυματίας εργαζόμενος της AVRAMAR από έκρηξη

Τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο και το ένα του χέρι

Ενα πολύ σοβαρό εργατικό «ατύχημα», που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό εργάτη που παραμένει διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου, με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και το ένα του χέρι σημειώθηκε το Σάββατο, αυτήν τη φορά στις εγκαταστάσεις των ιχθυοκαλλιεργειών της AVRAMAR, στον Αγιο Σπυρίδωνα Δωρίδας.

Ο εργαζόμενος, σύμφωνα με όσα στοιχεία έγιναν γνωστά, δούλευε μόνος του σε ξεχωριστό χώρο με κομπρεσέρ, όταν έγινε έκρηξη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, που του προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό. Οι συνάδελφοί του άκουσαν την έκρηξη και κάλεσαν το ασθενοφόρο.

Ο άτυχος τραυματίας είναι πατέρας δύο παιδιών και απ' την εργοδοσία έγινε προσπάθεια να μην πάρει... έκταση το θέμα, αφού, σύμφωνα με καταγγελίες, προσπάθησε καθαρίζοντας τον χώρο να μην υπάρξει καμία απόδειξη για το τι έχει συμβεί. Εξάλλου, ο διευθυντής του τμήματος φαίνεται ότι είναι και ο «υπεύθυνος» για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο δουλειάς.

Την εγκληματική αδιαφορία της εργοδοσίας για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες της επιχείρησης, υπογραμμίζοντας ότι από τις 22 Οκτώβρη 2022, ζητά συνάντηση με τους υπευθύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων και ακόμη δεν έχει πάρει απάντηση!

Κάνει λόγο για πλήρη αδιαφορία της επιχείρησης, υπογραμμίζει ότι η υπομονή εξαντλήθηκε και απαιτεί πλήρη στήριξη της οικογένειας του τραυματία εργαζόμενου, όπως και διαλεύκανση των αιτιών του περιστατικού.

Ανακοινώσεις εξέδωσαν, επίσης, τα Εργατικά Κέντρα Φωκίδας και Ναυπακτίας - Δωρίδας.

Δεν έφταιγε η «κακιά η ώρα»

«Το νέο "ατύχημα" δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό ούτε έφταιγε "η κακιά η ώρα". Εξάλλου στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών και στον νομό, τα περιστατικά είναι πάρα πολλά», αναφέρει η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ για το θέμα, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, όσον αφορά τις πραγματικές αιτίες των εργατικών «ατυχημάτων», δηλαδή την εντατικοποίηση της δουλειάς - λάστιχο, τη συνεχή ανακύκλωση εργατικού δυναμικού, την εξοικονόμηση «κόστους» για μέτρα προστασίας.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει την ευθύνη, γιατί έχει επεκτείνει και συνεχίζει το απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και το δικό της, που αφήνουν τους εργαζόμενους έρμαια, στα χέρια της εργοδοσίας», σημειώνει μεταξύ άλλων, καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ