Τρίτη 31 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Δεν πτοούμαστε από μηνύσεις και δικαστήρια

Τη μήνυση που κατέθεσε ο διοικητής της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) σε βάρος του προέδρου του, Γιάννη Αναγνώστου, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Με τη συγκεκριμένη μήνυση επιχειρείται η ποινικοποίηση της παρέμβασης που οργάνωσαν σωματεία στη συνεδρίαση του ΔΣ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με αίτημα να μην ενεργοποιηθεί το «ποινολόγιο» σε βάρος των ανέργων. «Ο διοικητής χωρίς να ενημερώσει το υπόλοιπο ΔΣ για τις κινήσεις του και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του έβαλε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του ως νόμιμος εκπρόσωπος ανώτατης αρχής σε μια άθλια μήνυση γεμάτη ψεύδη και ανακρίβειες», καταγγέλλει το Συνδικάτο.

«Οι προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης του διοικητή απέναντι σε συνδικαλιστή ούτε τυχαίες είναι ούτε πρωτόγνωρες», τονίζει και προσθέτει: «Αξιοποιεί τα "γαλόνια" του και λειτουργεί ως φερέφωνο της κυβέρνησης, προσπαθεί να συμβάλει στον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης σε μια περίοδο που εκατοντάδες σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα πρωτοστατούν για την υπογραφή Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς και άλλα δικαιώματα. Προσπαθεί να ξεπλύνει την εγκληματική πολιτική που έχουν χαράξει διαχρονικά τόσο οι προηγούμενες ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ τόσο και η τωρινή της ΝΔ πάνω στα εργασιακά δικαιώματα, που προσπαθούν να κρύψουν την αναδιανομή της φτώχειας και της εκμετάλλευσης με μισθούς πείνας, διάφορα voucher και pass και τα "καλάθια της μιζέριας"».

«Τους λέμε ξεκάθαρα πως τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι δεν πτοούμαστε από μηνύσεις και δικαστήρια και οποιονδήποτε άλλο κατασταλτικό μηχανισμό. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», καταλήγει το Συνδικάτο.

Εργατικό Κέντρο Κατερίνης: Αναβολή στη δίκη συνδικαλιστών

Στο μεταξύ, για την 1η Φλεβάρη του 2024, αναβλήθηκε η δίκη 15 συνδικαλιστών, εργαζομένων και συνταξιούχων, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την περασμένη Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της βιομηχανίας μηνύσεων που έχει στήσει η συνδικαλιστική ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.

Οι 15 διώκονται με την κατηγορία της «παράνομης βίας», ενώ ακολουθούν και άλλες δίκες, όπου συνολικά σέρνονται στα δικαστήρια τουλάχιστον 25 άτομα. Διώκονται επειδή όρθωσαν ανάστημα κόντρα στην προσπάθεια της συγκεκριμένης συνδικαλιστικής ομάδας στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης να πραγματοποιήσει το 2018 ένα συνέδριο νοθείας με αποκλεισμό εκλεγμένων αντιπροσώπων, και απαίτησαν τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου ανοιχτού σε όλους τους εργαζόμενους της Πιερίας με καταστατικές διαδικασίες.

Η μήνυση σε βάρος των 15 αφορά την πρώτη απόπειρα των εργατοπατέρων να πραγματοποιήσουν ένα νόθο συνέδριο, στις 15/9/2018. Θυμίζουμε ότι η ΠΑΣΚίτικη συνδικαλιστική πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο απέκλεισε από το Συνέδριο τους 6 αντιπροσώπους του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας «Η Πρωτοπορία» (ΣΙΥΝΠ). Και ταυτόχρονα επιδίωξε να στήσει ένα συνέδριο με αντιπροσώπους από μια σειρά σωματεία - φαντάσματα, που αναδείχθηκαν μέσα από διάτρητες εκλογικές διαδικασίες.

Με ανακοίνωσή του, το ΣΙΥΝΠ σημειώνει ότι «τεσσεράμισι χρόνια από το προαναφερθέν συνέδριο, που έγινε με ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, πίσω από κλειστές πόρτες και χωρίς εργαζόμενους, η ομάδα της διοίκησης του ΕΚ Κατερίνης κρατάει ακόμα σφραγισμένο με κορδέλα το ΕΚ, έχει πετάξει έξω από τον φυσικό του χώρο το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ", ένα από τα μαζικότερα σωματεία του νομού, χωρίς καμία αιτία. Επιπλέον η αναλγησία τους ξεπέρασε κάθε όριο, αφού με μαφιόζικες μεθόδους (μια νύχτα αλλάξανε κλειδαριά), πετάξανε έξω ακόμα και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Πιερίας, το οποίο στεγαζόταν στον χώρο επί 60 ολόκληρα χρόνια.

Εν ολίγοις, "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" ότι όποιος έχει άλλη άποψη, θα φιμώνεται...(!). Οταν αλλάζουν ή πρόκειται να αλλάξουν οι συσχετισμοί, τότε επιστρατεύονται ο αυταρχισμός, η νοθεία, η βία και τα ψέματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατέρρευσε το κατηγορητήριο της εργοδοσίας (2024-07-31 00:00:00.0)
Μηνύει τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων (2023-01-26 00:00:00.0)
Νέα συγκέντρωση ενάντια στην προσπάθεια για διενέργεια νόθου «συνεδρίου» (2018-10-04 00:00:00.0)
Κυβέρνηση και εργοδοτικός συνδικαλισμός έφτασαν στον πάτο και... σκάβουν πιο βαθιά! (2018-10-02 00:00:00.0)
Εκφυλισμός και νοθεία από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό (2018-09-18 00:00:00.0)
Μαζική παρέμβαση για τους ανέργους στη Θεσσαλονίκη (2015-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ