Πέμπτη 26 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΥΠΑ (ΠΡΩΗΝ ΟΑΕΔ)
Μηνύει τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων

«Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός», απαντά το ΠΑΜΕ

Μήνυση με προσωπική του απόφαση και μάλιστα εν κρυπτώ, πίσω από την πλάτη του ΔΣ της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), κατέθεσε ο διοικητής του Οργανισμού ενάντια στον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιάννη Αναγνώστου. Ο λόγος για αυτήν την προσπάθεια εκφοβισμού δεν είναι άλλος από την παρέμβαση που είχαν πραγματοποιήσει εργατικά σωματεία στη συνεδρίαση του ΔΣ τον περασμένο Οκτώβρη, ενάντια στην εφαρμογή των απαράδεκτων διατάξεων για το ποινολόγιο των ανέργων, με τις οποίες η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους ανέργους σαν εξ ορισμού μπαταχτσήδες και τεμπέληδες.

Μάλιστα ο διοικητής συνειδητά από τον Οκτώβρη μέχρι σήμερα δεν έχει θέσει σε κάποια από τις σταθερές εβδομαδιαίες συνεδριάσεις του ΔΣ αυτήν την προσωπική του απόφαση μήνυσης, παρόλο που στη σημερινή σύνθεση του ΔΣ υπάρχουν δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι οποίοι έμαθαν για αυτήν την εξέλιξη ύστερα από την κλήση του προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων στο Πταισματοδικείο!

«Η προσπάθεια εκφοβισμού δεν πρόκειται να περάσει! Καμία καταστολή δεν θα αναστείλει τη δράση των συνδικάτων!», απαντά το ΠΑΜΕ για την προσπάθεια δίωξης του συνδικαλιστή. Και σημειώνει χαρακτηριστικά για τη στάση αυτή του διοικητή ότι «οχυρωμένος πίσω από το αξίωμα του νόμιμου εκπροσώπου της ΔΥΠΑ λειτουργεί ως ανώτατη αρχή, που αποφασίζει ο ίδιος τι θα μπαίνει και τι όχι στην ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων, προσπερνώντας προτάσεις μελών του ΔΣ και άλλων οργάνων της ΔΥΠΑ. Με τη μήνυση προς τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων ενεργεί εκπροσωπώντας όλο το ΔΣ χωρίς το ίδιο να γνωρίζει τις κινήσεις του, χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο της μήνυσης, στην οποία αναφέρονται ψεύδη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ