Πέμπτη 26 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΚΡΗΤΗ
Αγωνιστική «υποδοχή» στην κυβέρνηση, που περιοδεύει «σαν τον κλέφτη» στα νοσοκομεία

Τα ΜΑΤ επιστρατεύτηκαν χτες ενάντια στους εργαζόμενους | Νέες κινητοποιήσεις σήμερα στο Ηράκλειο

Από τη χθεσινή διαμαρτυρία στο ΠαΓΝΗ
Από τη χθεσινή διαμαρτυρία στο ΠαΓΝΗ
«Σαν τον κλέφτη», όπως συνηθίζει, και με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, επισκέπτεται τα δημόσια νοσοκομεία στην Κρήτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Παρ' όλα αυτά, μετά τη μαζική συγκέντρωση «υποδοχής» στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, εξίσου μαζική ήταν και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΠαΓΝΗ, με αφορμή και στις δύο περιπτώσεις την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα, η οποία μπήκε και βγήκε από τα νοσοκομεία από την πίσω πόρτα, με κλούβα των ΜΑΤ στην είσοδό τους και αστυνομική συνοδεία.

Σε αυτό το φόντο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προχώρησε χθες σε τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκο, για να καταγγείλει την προκλητική παρουσία μιας κλούβας ΜΑΤ μέσα στο ΠαΓΝΗ την ώρα της κινητοποίησης. Μετά την καταγγελία του Σωματείου και την παρέμβαση, οι αστυνομικές δυνάμεις απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι ανέδειξαν τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δωρεάν δημόσιο σύστημα Υγείας, αντάξιο των σύγχρονων αναγκών. Απαιτούν εδώ και τώρα να στελεχωθεί πλήρως το νοσοκομείο με μόνιμο προσωπικό, με επείγουσες προκηρύξεις του συνόλου των κενών θέσεων, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι τον ξεπερασμένο οργανισμό, και άλλα μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης του νοσοκομείου.

Η αναπληρώτρια υπουργός, περιστοιχισμένη από δεκάδες ένστολους άνδρες της Ασφάλειας, για να αποφύγει τη συνάντηση με τους εργαζομένους και το Σωματείο επέλεξε να μπει από άλλη είσοδο, παρόλο που όπως καταγγέλλει το Σωματείο η ίδια είχε ζητήσει συνάντηση με αντιπροσωπεία τους. Βέβαια, με την αποφασιστικότητά τους οι εργαζόμενοι έφτασαν μέχρι τα γραφεία της διοίκησης, όπου πραγματοποιούνταν σύσκεψη με την παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού, ακυρώνοντας στην πράξη την προσπάθειά φίμωσής τους. «Τους λέμε πως ξέρουμε καλά ότι οι υποσχέσεις και η φιέστα της κυβέρνησης και της διοίκησης του νοσοκομείου φαίνονται προπέτασμα καπνού για την επίθεση που εξελίσσεται και πρόκειται να ακολουθήσει», σημειώνει το Σωματείο και καλεί σε νέες κινητοποιήσεις σήμερα Πέμπτη, στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας και στις 12.30 μ.μ. στην ΥΠΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ