Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΙΡΑΚ
Πέφτουν οι μάσκες

Πολ Γουόλφοβιτς: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δε χρειάζονται αποδείξεις για να δικαιολογήσουν την επίθεση στο Ιράκ»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Επιτέλους ...κάποιος Αμερικανός αξιωματούχος, που δε φείδεται ούτε προς χάριν των εντυπώσεων... ο Πολ Γουόλφοβιτς, δεύτερος στην ιεραρχία του Πενταγώνου, δήλωσε χθες, σαφέστατα, ότι «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δε χρειάζονται αποδείξεις για να "δικαιολογήσουν" την ανάληψη δράσης εναντίον του Ιράκ».

Την ώρα που η Βαγδάτη εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την επάνοδο των επιθεωρητών των Ηνωμένων Εθνών στη Βαγδάτη, Ο Γουόλφοβιτς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο αμερικανικό CNN, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ δε θεωρούν αναγκαίο να έχουν αποδείξεις ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν χρησιμοποιεί όπλα μαζικής καταστροφής, πριν αναλάβουν δράση για να τον σταματήσουν.

Υποστηρικτής της σκληρής πολιτικής έναντι του Ιράκ, ο αναπληρωτής υπουργός Αμύνης δήλωσε ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν αποτελεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, το οποίο οι ΗΠΑ προτίθενται να επιλύσουν, όπως έκανε σαφές και ο Πρόεδρος Μπους. «Δε νομίζω ότι ο Πρόεδρος έχει πει ποια θα είναι αυτή η λύση, αλλά δεν είναι λύση να περιμένεις για πάντα», είπε ο Γουόλφοβιτς, ενώ, σε άλλη συνέντευξή του, στο PBS, αρνήθηκε ότι η έξαρση της βίας μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών αποτελεί τροχοπέδη για τα σχέδια των ΗΠΑ ως προς το Ιράκ.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα, σε συνέντευξη στους Financial Times, δήλωσε ότι απορρίπτει την ιδέα να αποδεχτούν τα αραβικά κράτη που διατηρούν φιλικούς δεσμούς με τη Δύση μία νέα στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράκ, προσθέτοντας ότι οι Αραβες αναζητούν διπλωματική λύση στο ζήτημα του Ιράκ, ανεξαρτήτως της όποιας προόδου στις συνομιλίες για τον τερματισμό της παλαιστινιακής εξέγερσης εναντίον της ισραηλινής κατοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ