Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ
Αναφέρουν εκατοντάδες θύματα σε συγκρούσεις στρατού - ανταρτών...

ΜΠΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΑ.- Περισσότερους από 400 νεκρούς αμάχους άφησαν πίσω τους οι εδώ και δύο βδομάδες συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό του Μπουρούντι και δυνάμεις της ανταρτικής οργάνωσης «Δυνάμεις για την Αμυνα της Δημοκρατίας», σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου των ανταρτών.

Ο συνταγματάρχης Γκελάζ Νταμπιράντε υποστήριξε πως οι μερικές εκατοντάδες άμαχοι απώλεσαν τη ζωή τους μετά από τις αδιάκριτες, όπως είπε, από αέρος και εδάφους επιθέσεις του στρατού σε λοφώδεις περιοχές, πέριξ της πρωτεύουσας Μπουζουμπούρα, όπου εδρεύουν οι «Δυνάμεις για την Αμυνα της Δημοκρατίας».

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου των ανταρτών δεν επιβεβαιώθηκαν απ' την κυβερνητική πλευρά ή από ΜΜΕ καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση του Τύπου στις περιοχές των συγκρούσεων. Εάν τα στοιχεία περί των 400 νεκρών αμάχων επιβεβαιωθούν, τότε θα πρόκειται για τις πιο αιματηρές συγκρούσεις μετά την ειρηνευτική συμφωνία που επιτεύχτηκε τον Αύγουστο του 2000, για τον τερματισμό του επί οκτώμισι χρόνια πολέμου ανάμεσα στον, κυριαρχούμενο απ' τη μειοψηφούσα φυλή των Τούτσι, στρατό και τις ανταρτικές οργανώσεις που συγκροτεί η πλειοψηφούσα στο Μπουρούντι φυλή των Χούτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ