Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!
Ολοι αύριο στις 12 μ. στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή

Σήμερα στο λιμάνι το «G. W. Bush», στη Σούδα έρχεται το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle»

Στον Φαληρικό Ορμο αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «George W. Bush», που επιχειρεί στη Μεσόγειο, ενταγμένο στη δύναμη του 6ου Στόλου των ΗΠΑ. Αναβρασμός επικρατεί και στη Σούδα, όπου αναμένεται το επόμενο διάστημα να δέσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle». Ολα στο πλαίσιο της εμβάθυνσης της εμπλοκής της χώρας μας στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή και ενώ κλιμακώνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, με την αποστολή και πρόσθετων ΝΑΤΟικών οπλικών συστημάτων.

Συλλαλητήριο ενάντια στον ελλιμενισμό του αμερικανοΝΑΤΟικού αεροπλανοφόρου «G. W. Bush» πραγματοποιεί η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ αύριο Σάββατο, στις 12 μ. στην πλατεία Κοραή.

Στο κάλεσμά της σημειώνει μεταξύ άλλων πως πρόκειται για «εξέλιξη επικίνδυνη, που δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας. Γιατί καθιστά τη χώρα μας "θύτη" των ληστρικών πολέμων των ιμπεριαλιστών απέναντι σε άλλους λαούς, στο πλευρό των ΝΑΤΟ - ΕΕ - ΗΠΑ. Καθιστά τον λαό μας και την περιοχή μας πιθανό "θύμα", αφού μπορεί να μετατραπεί σε στόχο αντιποίνων».

Καλεί τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία του Πειραιά σε μεγάλη κινητοποίηση και αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας και του λιμανιού σε σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ.

Να παλέψει ενάντια στη μετατροπή του λιμανιού του Πειραιά σε ναύσταθμο των ιμπεριαλιστών και για:

  • Να σταματήσουν αμέσως η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς και η εμπλοκή της στο ιμπεριαλιστικό μακελειό στην Ουκρανία.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.
  • Καμία παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά και των υποδομών του για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Το αεροπλανοφόρο αναμένεται να παραμείνει αρόδο στην περιοχή μέχρι και τη Δευτέρα 6 Φλεβάρη, συνοδεία μίας φρεγάτας και ενός υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού. Ακολούθως λέγεται ότι θα βάλει πλώρη βορειοανατολικά, πιθανώς μέχρι και τη «Σούδα του Βορρά» όπως αποκαλείται πλέον η Αλεξανδρούπολη, μια ανάσα από τα Στενά και τη Μαύρη Θάλασσα.

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: οι φονιάδες είναι ανεπιθύμητοι!

«Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, τα εργατικά σωματεία, άλλοι φορείς, ο λαός του Πειραιά πρέπει να στείλουν για άλλη μια φορά το μήνυμα ότι οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι εδώ» τονίζει σε ανακοίνωση του και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά με αφορμή την άφιξη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου

Στεκόμαστε απέναντι στα σχέδια που μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, που αιματοκυλούν τους λαούς όπου Γης και καμία σχέση δεν έχουν με τα δικά μας συμφέροντα. Την ίδια στιγμή μάλιστα που πληρώνουμε πολύ ακριβά σε Ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα την εμπλοκή της χώρας μας, εξαιτίας των αποφάσεων όλων των κυβερνήσεων».

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους του Πειραιά να μην ανεχτούν άλλο αυτήν την κατάσταση. Να απαιτήσουν να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στον πόλεμο στην Ουκρανία, να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη χώρα μας, καμία παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ