Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΡΙΑ
Συνεχίζονται οι προσπάθειες της ΕΜΑΚ στην Τουρκία

Αλλη μια ομάδα Ελλήνων διασωστών αναχώρησε χτες για την Τουρκία. Συγκεκριμένα, το νέο κλιμάκιο αποτελείται από 15 πυροσβέστες από τη 2η ΕΜΑΚ, με έναν διασωστικό σκύλο και δύο οχήματα, έναν επιπλέον αξιωματικό - μηχανικό του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, καθώς και τρεις γιατρούς και διασώστες από το ΕΚΑΒ.

Αρχικά το αεροπλάνο που μετέφερε το κλιμάκιο από τη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε αναγκαστικά λόγω τεχνικού προβλήματος στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Η ομάδα αναχώρησε τελικά με άλλο στρατιωτικό αεροσκάφος για τα Αδανα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πρώτη αποστολή της ΕΜΑΚ, που ήδη βρίσκεται στην Τουρκία, έχει απεγκλωβίσει ζωντανούς έναν άνδρα 50 χρόνων, μία 20χρονη κοπέλα και τρία παιδιά. Παράλληλα, οι άνδρες της ΕΜΑΚ ανέσυραν νεκρούς 6 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τρία μικρά παιδιά.

Με τη δεύτερη ομάδα η ελληνική αποστολή θα αποτελείται συνολικά από 36 στελέχη της ΕΜΑΚ, 8 γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΚΑΒ, δύο αξιωματικούς πολιτικούς μηχανικούς, 3 εκπαιδευμένους σκύλους, ενώ στην αποστολή συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ε. Λέκκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ