Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΡΙΑ
ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Με πίστη στη δύναμη της λαϊκής οργάνωσης

Από τη διανομή υλικών ανάγκης στην ισοπεδωμένη Αντάκια
Από τη διανομή υλικών ανάγκης στην ισοπεδωμένη Αντάκια
Με επιμονή και αισιοδοξία που μόνο η οργάνωση του ίδιου του λαού μπορεί να γεννήσει σε συνθήκες τόσο μεγάλης καταστροφής, οι δυνάμεις του ΚΚ Τουρκίας συνεχίζουν καθημερινά τη μάχη για τη στήριξη των σεισμοπλήκτων, αξιοποιώντας «κέντρα κρίσεων» που λειτουργούν σε εκατοντάδες σημεία όλης της χώρας, με την αυτοθυσία εκατοντάδων μελών και οπαδών του, με τη συμβολή απλού κόσμου που προσεγγίζει το Κόμμα, γιατί εμπιστεύεται την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει τις κρίσιμες αυτές στιγμές.

Από τη Βαν αναχώρησε χτες τρίτο φορτηγό με υλική βοήθεια για τη Μαλάτια (κοντά στο Ντιγιάρμπακιρ), με τα σχετικά πλάνα να μοιράζονται στο διαδίκτυο κάτω από το σύνθημα «η αλληλεγγύη είναι πιο δυνατή από τον σεισμό»!

Η οργάνωση της λαϊκής αλληλεγγύης, όπως σχολίαζε χτες το διαδικτυακό ΜΜΕ του ΤΚΡ, το «Sol», «δείχνει για άλλη μια φορά ότι όσο ο λαός μας είναι ενωμένος και κρατάει ο ένας το χέρι του άλλου, δεν θα χάσει την ελπίδα του σε αυτή τη χώρα και αυτή την ανθρωπότητα και ότι το μόνο πράγμα που μπορούν να εμπιστευτούν είναι τον εαυτό τους...». Το σχόλιο αυτό ανέβηκε στην ιστοσελίδα του όταν ένας μεσόκοπος επιζών στην Αντάκια πλησίασε το «συνεργείο αλληλεγγύης» του ΤΚΡ, για να ευχαριστήσει για την έμπρακτη βοήθειά τους.

Από το κέντρο κρίσης και αλληλεγγύης του ΚΚ Τουρκίας στο Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα)
Από το κέντρο κρίσης και αλληλεγγύης του ΚΚ Τουρκίας στο Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα)
Σκηνές ελπίδας που τόσο έχει ανάγκη ο τουρκικός λαός διαδραματίζονται διάφορες, δίπλα στον θρήνο για τις αμέτρητες απώλειες: Στην Παζαρτσίκ του Μαράς, χαμόγελα πλημμύρισαν τη σκηνή όπου μια οικογένεια επανενώθηκε με την κόρη τους, τη Ραμπία, την οποία είχαν απεγκλωβίσει από τα ερείπια τα συνεργεία με τα οποία το Κόμμα συνέβαλε σε επιχειρήσεις διάσωσης.

Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ, Κεμάλ Οκουγιάν, που μιλώντας στο κανάλι «Tele1 TV», αναφέρθηκε στη μάχη του Κόμματος στο πλευρό του λαού, αλλά και στα συμπεράσματα που πρέπει να βγουν από αυτή την τραγωδία. «Εάν οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης είχαν ξεκινήσει με τον βέλτιστο και πιο έγκαιρο τρόπο, οι απώλειες θα ήταν 10 φορές λιγότερες. Αν τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός κατασκευής δεν ήταν στα χέρια του ιδιωτικού τομέα, αν δεν υπήρχαν σοβαρά λάθη στην κατασκευή μεταφορικών εγκαταστάσεων, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ διαφορετικά», είπε. Οπως πρόσθεσε, «από την τέταρτη μέρα οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης αποδίδουν λιγότερο ελπιδοφόρα αποτελέσματα, γι' αυτό τώρα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στην αυριανή μέρα, στο μέλλον αυτών των ανθρώπων και των πόλεων. Τα ίδια λάθη, οι ίδιες πολιτικές που μετέτρεψαν τις πόλεις σε τάφους, δεν πρέπει να επιτραπούν ξανά!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ