Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΡΙΑ
ΕΜΑΚ
Επιχείρηση σε πολύ αντίξοες συνθήκες

Για μια τεράστια καταστροφή στις περιοχές που έχει χτυπήσει ο διπλός σεισμός στην Τουρκία, την περασμένη Δευτέρα, έκανε λόγο χτες, σε συνέντευξη Τύπου, ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Αθανάσιος Μπαλάφας, περιγράφοντας αυτά που έχουν ζήσει τα τελευταία 24ωρα τα μέλη των συνεργείων της ΕΜΑΚ που επιχειρούν στη γειτονική χώρα, έχοντας ανασύρει ζωντανούς 5 ανθρώπους.

Οπως περιέγραψε ο υποστράτηγος, στους περισσότερους από τους σεισμούς τα σωστικά συνεργεία μένουν σε κάποιον τομέα το πολύ για ένα 24ωρο. Στην περίπτωση του σεισμού στην Τουρκία η ελληνική ομάδα έχει υποχρεωθεί να μείνει για 2,5 μέρες σε ένα οικοδομικό τετράγωνο, δίνοντας «μάχη» στα ερείπια. Ενώ οι συνθήκες τόσο για τα σωστικά συνεργεία όσο και για τους επιζώντες γίνονται ακόμα πιο δύσκολες λόγω του κρύου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα υφίσταται στην Αντιόχεια, όπου τα συνεργεία επιχείρησαν σε 5 πολυκατοικίες και χτες άλλαξαν τομέα, καθώς είχε ολοκληρωθεί το έργο τους στον εντοπισμό επιζώντων. Εξάλλου, ολοκληρώθηκε στις 06.30 το πρωί η επιχείρηση αποστολής του πρώτου μέρους της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία για την ανακούφιση των πληγέντων και την κάλυψη άμεσων αναγκών που έχουν προκύψει μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Αγνοούμενοι Ελληνες στην Αντιόχεια

Για την ύπαρξη δύο Ελλήνων αγνοουμένων στην Αντιόχεια ενημερώθηκε η ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα από συγγενείς. Ανέφεραν ότι ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα αγνοείται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ