Τετάρτη 27 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Στήνουν μπλόκα οι βαμβακοπαραγωγοί

Τα αγροτικά μπλόκα έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στους νομούς Θεσσαλονίκης, Ροδόπης και Εβρου, ενώ έντονη είναι η κινητικότητα και σε άλλους νομούς της Β. Ελλάδας. Μετά από απόφαση της Συντονιστικής τους Επιτροπής βαμβακοπαραγωγοί του Λουδία και του Μικρού Μοναστηριού απέκλεισαν χτες το απόγευμα τη γέφυρα του Λουδία, διαμαρτυρόμενοι για το μεγάλο αριθμό μη επιλέξιμου βαμβακιού.

Στο νομό Εβρου οι βαμβακοπαραγωγοί είναι συγκεντρωμένοι με τα τρακτέρ τους τις τελευταίες μέρες σε τρία σημεία. Στο τελωνείο του Ορμένιου το οποίο απέκλεισαν προχτές για μια και χτες για τρεις ώρες, στην Κορνοφωλιά στην περιοχή Σουφλίου, ενώ πολλοί αγρότες παρέταξαν τα μηχανήματά τους κατά μήκος του δρόμου Αλεξανδρούπολης - Ορεστιάδας έξω από τις Φέρρες.

Οι βαμβακοπαραγωγοί του νομού Ροδόπης βρίσκονται με τα τρακτέρ τους στο δρόμο Ξάνθης - Αλεξανδρούπολης από την προηγούμενη Πέμπτη και διακόπτουν κατά διαστήματα την κυκλοφορία.

Οι αγρότες που συμμετείχαν την προηγούμενη βδομάδα σε συλλαλητήριο στην πόλη της Κομοτηνής, «γύρισαν» την πλάτη στους αγροτοπατέρες όταν τους ανακοινώθηκε ότι οι διαμαρτυρίες τους θα πρέπει να περιοριστούν σε μια απλή παράσταση στις τοπικές αρχές και επέστρεψαν στα χωριά τους για να αυτοοργανώσουν τον αγώνα τους. Στη συνέχεια άρχισε η συγκρότηση Συντονιστικών Επιτροπών αγώνα και προγραμματίστηκαν κινητοποιήσεις. Χτες στον εθνικό δρόμο Ξάνθης - Κομοτηνής, στη λίμνη Βιστωνίδα υπήρχαν πάνω από 200 τρακτέρ, ενώ τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα περιόδευαν στα γύρω χωριά καλώντας τους συναδέλφους τους να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο το μπλόκο. Οι αγρότες έκλεισαν το δρόμο από τις 11 μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 6-8 το απόγευμα. Τους συγκεντρωμένους επισκέφθηκε την Κυριακή ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα τους.

Συγκέντρωση διοργανώνει η ΠΑΣΥ την Πέμπτη στις 7 μμ στα Κύμινα με θέμα τα συμπεράσματα από τις αγροτικές κινητοποιήσεις και την πορεία του αγροτικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ