Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΧΑΡΗΣ ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑΣ
Αντίθετες με τα λαϊκά συμφέροντα οι «διαφωνίες» για τους όρους υλοποίησης

«Την προηγούμενη Δευτέρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας η διοίκηση έφερε για συζήτηση το θέμα για το "κυβερνητικό πάρκο" στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ.

Ως "Λαϊκή Συσπείρωση", συνδυασμός του ΚΚΕ, τοποθετηθήκαμε εκφράζοντας την εναντίωσή μας στο σχέδιο της κυβέρνησης και αναδείξαμε τις στοχεύσεις αυτού του σχεδίου σε σχέση με τη συνολικότερη στρατηγική για τις αλλαγές στην Αθήνα, που είναι κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων του τουρισμού, του real estate, των κατασκευών, του εμπορίου», σημείωσε ο Χ. Βουρδουμπάς, προσθέτοντας πως «τόσο η διοίκηση της ΝΔ και ο δήμαρχος Μπακογιάννης όσο και οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν διαφωνία με το προτεινόμενο σχέδιο... και φρόντισαν να την κάνουν γνωστή στα φιλικά τους μέσα ενημέρωσης.

Εχουμε κάθε λόγο να ισχυριστούμε ότι η προβαλλόμενη διαφωνία με το εν λόγω σχέδιο δεν αφορά την ουσία του... ούτε το στρατηγικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσεται. (...)

Η ίδια η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το κυβερνητικό σχέδιο για την ΠΥΡΚΑΛ επιβεβαίωσε ότι καμία από τις παραπάνω δυνάμεις δεν αμφισβητεί τη στρατηγική επιλογή η Αθήνα να γίνει ένα αναβαθμισμένο τουριστικό και εμπορικό κέντρο, με δημιουργία υποδομών για να υποστηρίξουν τη διεύρυνση της πελατείας μεγάλων ξενοδοχείων, των αλυσίδων βραχυχρόνιας μίσθωσης, του real estate. Υποδομές βέβαια που οι εργαζόμενοι χρυσοπληρώνουν.

Η διαφωνία τους με το κυβερνητικό σχέδιο αφορά τον τρόπο... επικαλούμενοι ότι δεν έχει γίνει επαρκής διαβούλευση, ότι δεν είναι επαρκείς οι μελέτες, ότι το σχέδιο είναι πρόχειρο και άλλα σχετικά που ακούσαμε. Στην ουσία, πίσω από την εκφραζόμενη διαφωνία κρύβεται ένα παζάρι στο οποίο θέλουν διάφοροι να μπουν. Για το ποιος θα υλοποιήσει το σχέδιο, ποιος θα έχει το κουμάντο στη διαχείριση των κτιρίων που θα μείνουν με τη μεταστέγαση υπουργείων και άλλων υπηρεσιών. Ενδεχομένως να κρύβονται και ανταγωνιστικά επιχειρηματικά σχέδια.

Ολα αυτά όμως δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες της πλειοψηφίας των εργαζομένων και των κατοίκων της Αθήνας. Ούτε των γειτονικών δήμων φυσικά.

Το συμφέρον της πλειοψηφίας των εργαζομένων, των νέων, των μικρών επαγγελματιών, είναι από τις κάλπες να προκύψει ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ. Για να δοθεί μια ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην πάλη, για να εμποδιστούν σχέδια που θα μας κάνουν τη ζωή ακόμα πιο αβίωτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ