Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ!
Πολλοί νέοι θα ψηφίσουν φέτος για πρώτη φορά. Γιατί η επιλογή τους να είναι το ΚΚΕ;

Οταν ψηφίζουμε δεν παίζουμε στοίχημα. Δηλαδή, δεν κάνω πρόβλεψη ποιος θα βγει πρώτος για να ρίξω τα λεφτά μου και την ψήφο μου σε αυτόν. Ψηφίζουμε με βάση τα δικά μας συμφέροντα και τα δικά μας κριτήρια.

Ψηφίζουμε αυτόν που μας λέει την αλήθεια και όχι αυτόν που μας έχει φλομώσει στο ψέμα, όπως όλα τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Ψηφίζουμε αυτόν που υπερασπίζεται το δίκιο και όχι αυτόν που υπερασπίζεται ένα άδικο σύστημα το οποίο μας αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις.

Ψηφίζουμε αυτόν που υπερασπίζεται τα δικαιώματά μας και παλεύει γι' αυτά και όχι αυτόν που σηκώνει χέρια και πόδια μέσα και έξω από τη Βουλή για να μας τα πάρει πίσω.

Ψηφίζουμε αυτόν που στέκεται απέναντι στους φασίστες της ΧΑ και στις παραφυάδες τους. Οχι αυτούς που κατεβαίνουν μαζί τους σε ψηφοδέλτια, όπως στο ΕΚ Πύργου, που τους χειροκροτούν καθιστοί ή όρθιοι μέσα στη Βουλή, που εγκρίνουν συγκεντρώσεις των εγκληματικών οργανώσεων όπως η ΧΑ και τα ονομάζουν πολιτικά κόμματα, που καθυστερούν δίκες.

Ψηφίζουμε αυτούς που στέκονται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό στην Ουκρανία και όχι αυτούς που στέλνουν όπλα, έχουν κάνει τη χώρα μας ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο και ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά του πολέμου, κάνοντας την Ελλάδα θύτη σε βάρος άλλων λαών και μαγνήτη επικίνδυνων εξελίξεων με βάση τους ανταγωνισμούς που οξύνονται.

Ψηφίζουμε αυτούς που υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και δεν τα παζαρεύουν στα τραπέζια των διαλόγων στο όνομα της ΝΑΤΟικής συνεκμετάλλευσης, όπως κάνουν οι κυβερνήσεις - που αποδέχονται το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και όλους αυτούς που δίνουν αέρα στα πανιά της τουρκικής προκλητικότητας - για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης που συμμετέχει κι αυτή στο παζάρι για να πάρει κομμάτι από τη λεία στους ευρύτερους ανταγωνισμούς.

Τελικά ψηφίζουμε με βάση τα συμφέροντά μας, ως νέοι άνθρωποι που θέλουμε και μπορούμε να ζήσουμε πολύ καλύτερα με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας.

Αρα, το δίλημμα είναι αυτό: Να ζήσουμε έτσι όπως αξίζει στην εποχή μας, στην ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, με βάση τον πλούτο που παράγεται και τις εξελίξεις της παραγωγής ή να ζήσουμε μέσα στη μιζέρια, όπως μας καταδικάζουν όλα τα άλλα κόμματα;

Σε αυτό το δίλημμα από τη μια μεριά είναι το ΚΚΕ και από την άλλη μεριά είναι όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει, έχουν αποδείξει στην πράξη με ποιων τα συμφέροντα είναι, και σήμερα προεκλογικά, πόσο μάλλον μετεκλογικά, είναι δεσμευμένα στην ίδια γραμμή, πάνω στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες, όσοι μηχανοδηγοί κι αν αλλάξουν.

Γι' αυτό λέμε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι δεδομένα αντιλαϊκή, ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να ψηφίσουν με διαφορετικά κριτήρια. Αλλωστε, όλα τα άλλα τα έχουν δοκιμάσει οι μεγαλύτεροι από αυτούς και μας έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση.

Τη διαφορά πρέπει και μπορούν να την κάνουν οι νέοι άνθρωποι και το διαφορετικό βρίσκεται στην πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Γιατί; Γιατί λέει μια απλή αλήθεια: Οτι για να καταφέρουμε να ζήσουμε καλύτερα χρειάζεται σύγκρουση και αμφισβήτηση της πολιτικής των κυβερνήσεων και των κερδών του κεφαλαίου. Δεν υπάρχει μέση λύση, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ