Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΖΑΣ
Το ΚΚΕ παλεύει μαζί με τους Ρομά!

Μάντζας Γιάννης υποψήφιος βουλευτής Α Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ, επιστημονικός συνεργάτης της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ

RIZOSPASTIS

Μάντζας Γιάννης υποψήφιος βουλευτής Α Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ, επιστημονικός συνεργάτης της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ
Ο Γιάννης Μάντζας, πολιτικός επιστήμονας, επιστημονικός συνεργάτης της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την τιμητική πρόταση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιό του και μεταξύ άλλων σημείωσε: «Οσα κατάφερε να κατακτήσει ο λαός, τα κατέκτησε με συλλογικούς αγώνες ενάντια σε συστήματα εκμετάλλευσης, καταπίεσης και απαξίωσης των ζωών μας - και οι Ρομά το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. (...)

Η διαρκώς εντεινόμενη φτωχοποίηση, οι αλλεπάλληλες κρίσεις σε κάθε πεδίο - κρίσεις που τις πληρώνει ο λαός και όχι εκείνοι που μας οδήγησαν σε αυτές - έχουν οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση των ζωών και των δικαιωμάτων μας. Δικαιωμάτων στη στέγαση, στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία... Σε μια ζωή με αξιοπρέπεια! (...)

Τώρα είναι η ώρα, εμείς οι Ρομά να πούμε "ως εδώ" στην κοροϊδία, την εκμετάλλευση, τον αποκλεισμό και να ενώσουμε τις φωνές μας με όσες και όσους αγωνίζονται καθημερινά στον δρόμο και στους χώρους της δουλειάς. Με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, κόντρα στις πολιτικές εξόντωσης των λαϊκών στρωμάτων.

Είναι τώρα η στιγμή που οι Ρομά πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στην κοροϊδία, απέναντι στις ψεύτικες υποσχέσεις και τα προεκλογικά τερτίπια. Οι Ρομά δεν εξαγοράζονται και δεν ξεπουλιούνται!

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που διαχρονικά αγωνίζεται για τα δικαιώματα των Ελλήνων Ρομά, που δεν διαχωρίζει την κοινότητά μας από την υπόλοιπη κοινωνία, είναι το μόνο κόμμα με το οποίο μπορούμε να συμπορευτούμε σε κάθε μάχη, σε κάθε διεκδίκηση, ως ίσος προς ίσο!

Γιατί το ΚΚΕ ποτέ δεν κορόιδεψε την κοινότητα.

Γιατί το ΚΚΕ έχει στηρίξει τους δίκαιους αγώνες μας σε κάθε βήμα που του δίνεται.

Γιατί είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για την ουσιαστική και οριστική ένταξη των Ελλήνων Ρομά, μαζί με τους Ρομά!

Φτάνει πια με την προεκλογική εργαλειοποίηση των Ρομά. Οι Ρομά έχουμε φωνή, έχουμε δύναμη και έχουμε δίκιο. Και το δίκιο του αγώνα μας είναι τώρα η ώρα να το ενώσουμε με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, με εκείνες και εκείνους που παλεύουν για το σήμερα και το αύριο, με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας! Γι' αυτό λοιπόν ΟΠΡΕ ΡΟΜΑ!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ