Τετάρτη 1 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να μη βρεθεί κανένα λαϊκό σπίτι σε χέρια τραπεζίτη

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και ενημέρωσης, για να μη βγει στο σφυρί κανένα λαϊκό σπίτι, πραγματοποιεί η Τομεακή Οργάνωση Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ το Σάββατο 4 Μάρτη στις 11.30 π.μ. Θα ξεκινήσουν από τον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας και την ίδια ώρα από το Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί περιοδεία ενημέρωσης στη Λαϊκή Αγορά της Βούλγαρη.

Με το κάλεσμά της η ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ σαλπίζει ξεσηκωμό και τονίζει: «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός! Στο χέρι μας είναι κανένα λαϊκό σπίτι να μη βγει στο σφυρί».

Και συνεχίζει:

«Η μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση τους τελευταίους μήνες, για να σωθεί κάθε εργατικό - λαϊκό σπίτι που προσπαθούν να ξεπουλήσουν τα "κοράκια" των funds, αποδεικνύει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε! Σε αυτήν τη μάχη κανείς δεν είναι μόνος.

Οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ με σειρά νόμων οδήγησαν τα σπίτια του λαού στο σφυρί, ξεπούλησαν τα "κόκκινα" δάνεια σε επιχειρηματικούς ομίλους όσο φόρτωναν τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του. Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω, ποινικοποιώντας τις λαϊκές κινητοποιήσεις απέναντι στους πλειστηριασμούς.

Τώρα και με τη βούλα του Αρείου Πάγου προχωρούν σε 700.000 πλειστηριασμούς, αξιοποιώντας τους νόμους όλων των κυβερνήσεων.

Ειδικά στον δήμο Θεσσαλονίκης οι λαϊκές οικογένειες βρίσκονται σε πολλές περιπτώσεις ανάμεσα στη "Σκύλλα" των πλειστηριασμών και στη "Χάρυβδη" των πανάκριβων ενοικίων, των αυξήσεων, αξιοποιώντας και την είσοδο μεγάλων επιχειρηματιών στον τομέα της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Την ίδια ώρα υπάρχουν τεράστιες αναξιοποίητες δυνατότητες να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της στέγασης για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας. Σχέδιο αξιοποίησής τους έχει μόνο το ΚΚΕ και το Πρόγραμμα που προτείνει.

Το ΚΚΕ είναι δίπλα στον λαό για να μη βρεθεί κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ