Τετάρτη 1 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Παραμένουν απλήρωτοι ενώ ο εμπαιγμός συνεχίζεται

Απόκριες απλήρωτοι έκαναν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας να καταγγέλλει τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό της κυβέρνησης μέσα από τη νέα τροπολογία - έκτρωμα, καλώντας παράλληλα σε Γενική Συνέλευση για την ερχόμενη Τρίτη 7 Μάρτη, ώστε μέσα από συλλογικές αποφάσεις να καθοριστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, που κατέθεσαν Αναφορά στη Βουλή το κείμενο του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το Σωματείο, η κυβέρνηση δεν φρόντισε να διασφαλίσει την καταβολή της μισθοδοσίας τους, δίνοντας λύση στο πρόβλημα που η ίδια διαμόρφωσε με την καθυστέρηση στην ανανέωση της θητείας του ειδικού εκκαθαριστή, η οποία έγινε με την ψήφιση σχετικής τροπολογίας την περασμένη βδομάδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μείνουν απλήρωτοι, κάτι που δεν είχε λυθεί μέχρι αργά χτες το απόγευμα.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, που είναι εκλεγμένος στον νομό μας, λίγες μέρες πριν κλείσει η Βουλή, "προληπτικά" μην τυχόν και δεν προλάβουν, φρόντισε να δώσει εντολή στην Ειδική Διαχείριση για να προαχθεί κομματικός παράγοντάς της στη ΛΑΡΚΟ.

Την ίδια στιγμή, προκλητικά απέναντι στους εργαζόμενους, ακολουθώντας το ρητό "ο χορτάτος δεν σκέφτεται τον νηστικό", δεν φρόντισε το απλούστατο: Να κάνει παρέμβαση στις τράπεζες, να δώσει εγγύηση ότι η Ειδική Διαχείριση έχει ανανεωθεί από τη Βουλή αλλά δεν έχει περάσει ακόμη η ανανέωσή της στο ΦΕΚ και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι το τριήμερο των Αποκριών», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο.

Παράλληλα, το Σωματείο, σχολιάζοντας την τροπολογία που κατέθεσε και ψήφισε με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση την προηγούμενη βδομάδα και με την οποία δινόταν παράταση στη θητεία του ειδικού εκκαθαριστή, προσδιορίζει πως πρόκειται για «μία ακόμη τροπολογία έκτρωμα», για την οποία «ντρέπεται και η ντροπή».

Σημειώνει ότι στην τροπολογία δεν προβλέπεται τίποτα για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, δεν απαντά στην ανασφάλεια και το ερώτημα των εργαζομένων, των οικογενειών τους και του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, για το τι θα συμβεί μετά τις 15 Ιουλίου που λήγουν οι συμβάσεις εργασίας, δεν προβλέπεται τίποτα για τους εργαζόμενους που συνταξιοδοτήθηκαν τρεις μήνες πριν την ειδική διαχείριση και ακόμη δεν έχουν λάβει την αποζημίωσή τους.

Καταγγέλλει ότι νόμιμες απαιτήσεις των εργαζομένων, όπως η επιστροφή χρημάτων από ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής σε ιδιωτική εταιρεία, κατατάσσονται στη «λίστα πιστωτών», αν και «στην κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά ότι από τη λίστα πιστωτών δεν πρόκειται να πληρωθεί κανένας. Φρόντισαν με το πολιτικό τους σχέδιο και τους εγκληματικούς διαγωνισμούς να της χαρίσουν 1 εκατομμύριο ευρώ», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ