Τετάρτη 1 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
48ωρη απεργία σήμερα και αύριο στην Ενέργεια

48ωρη απεργία ξεκινά σήμερα από τις 7 π.μ. σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και υγραέριο, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ενέργειας, για την αποκατάσταση απευθείας σχέσεων εργασίας των εργολαβικών εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αυξήσεις μισθών. Σήμερα θα γίνει συγκέντρωση στις 9 π.μ. έξω από τα γραφεία της ΔΕΠΑ Υποδομών, που το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε απολύσεις.

Το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορίνθου (ΣΕΕΝ-ΑΒΕΚ) καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, ενώ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απολυμένους της ΔΕΠΑ Υποδομών, καταγγέλλοντας την εργοδοσία της «Italgas» που προχωράει σε αυτήν την ενέργεια έχοντας φυσικά τις πλάτες της κυβέρνησης.

Αναφερόμενο γενικότερα στις επιπτώσεις της πολιτικής «απελευθέρωσης» της Ενέργειας και της «πράσινης μετάβασης» τονίζει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν «στην επιδείνωση της θέσης τους, η οποία έρχεται με την απώλεια εισοδήματος εξαιτίας του πληθωρισμού και με την επίθεση σε εργατικά δικαιώματα και κεκτημένα, ακόμα και με απολύσεις».

Το κλαδικό Σωματείο προβάλλει μεταξύ άλλων τα αιτήματα: Ανάκληση των απολύσεων, κατάργηση του σύγχρονου σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών, σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους, μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, επιδόματα και συνολικά δουλειά με συγκροτημένα δικαιώματα κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ