Τετάρτη 1 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της και εκβιάστηκε σε παραίτηση

Την εργοδοσία φαρμακείου στην Ηλιούπολη, που επιστράτευσε εκβιασμούς για να ωθήσει σε παραίτηση έγκυο εργαζόμενη, καταγγέλλει το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής. Συγκεκριμένα, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της, οι εργοδότες την κατηγόρησαν για «κλοπή» με σκοπό να την εξαναγκάσουν σε παραίτηση. «Η συνάδελφος», που εργάζεται για 12 χρόνια στο συγκεκριμένο πόστο, «έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια και το ήθος της και την αξιοπρέπειά της τόσο στους συναδέλφους της όσο και στους πελάτες που έρχονταν στο φαρμακείο», ξεκαθαρίζει το Συνδικάτο. «Η ανάγκη της συναδέλφου για να δημιουργήσει την οικογένειά της, όπως επιθυμεί, σκοντάφτει στα συμφέροντα του εργοδότη που δεν θα μπορεί να εκμεταλλευτεί την εργασία της στο έπακρο», σημειώνει, αναδεικνύοντας τους πραγματικούς λόγους της απόλυσης. Μπροστά στην εξέλιξη αυτή, το Συνδικάτο μαζί με φορείς της Ηλιούπολης προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή σε κινητοποίηση απαιτώντας να επιστρέψει η εργαζόμενη στη δουλειά.

Η εργοδοτική πρακτική των εκβιασμών και των ψευδών κατηγοριών σε βάρος εργαζομένων, όπως επισημαίνει το Συνδικάτο, αξιοποιείται από την εργοδοσία σε μια σειρά από φαρμακεία. «Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες, της κλεψιάς δηλαδή, απολύουν ή ωθούν σε παραίτηση συναδέλφους με χρόνια εργασίας στα φαρμακεία τους», αναφέρει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του. Εκτός από την εργαζόμενη που ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της, στο στόχαστρο έχει βρεθεί και καρκινοπαθής «με πάνω από 20 χρόνια συνεχούς εργασίας σε άλλο φαρμακείο, με ακριβώς την ίδια φρασεολογία, τις ίδιες κατηγορίες, τον ίδιο ξεδιάντροπο τρόπο».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου «να μην δεχτούν να καταστρατηγούνται τα δικαιώματά τους με όσες απειλές και αν δέχονται» και ξεκαθαρίζει ότι θα είναι δίπλα σε κάθε εργαζόμενο «που γίνεται αποδέκτης της αυθαιρεσίας των εργοδοτών», κόντρα στις πολιτικές των κυβερνήσεων που «διαχρονικά έχουν λύσει τα χέρια της εργοδοσίας».

Τρεις απολύσεις μέσα σε λίγες μέρες

Το μπαράζ απολύσεων στην εταιρεία «Λάλιζας» καταγγέλλει το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Αττικής. Μέσα στις τελευταίες 20 μέρες έχουν απολυθεί τρεις εργαζόμενοι, με την εργοδοσία να προαναγγέλλει ότι «θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα». Ηδη «έχει ανοίξει το θέμα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας», επισημαίνει το Συνδικάτο, καθώς η εργοδοσία ενημερώνει το προσωπικό ότι «θα κόβει μέρες από τη θερινή άδεια σε περίπτωση απουσίας».

Το Συνδικάτο προχώρησε το πρωί της Παρασκευής σε διαμαρτυρία έξω από την εταιρεία, απαιτώντας να ανακληθούν οι απολύσεις και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. «Η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους, αφού τους αντιμετωπίζει ξεκάθαρα ως αριθμούς. Επικαλείται την "αναδουλειά" προκειμένου να προχωρήσει σε προκλητικές απολύσεις», ενώ την ίδια στιγμή «έχει 6 αγγελίες εργασίας αναρτημένες» στην ιστοσελίδα της, υπογραμμίζει το Συνδικάτο. «"Στο ίδιο έργο θεατές" δεν θα γίνουμε ακόμη μια φορά. Εχουμε ζήσει ξανά και ξανά την αβεβαιότητα, ξέρουμε πώς είναι να γυρνάς την τσέπη ανάποδα στη μέση του μήνα, να κάνεις υπερωρία για να συμπληρώσεις τον μισθό», τονίζει και απευθύνει κάλεσμα αγώνα «προκειμένου να μην πεταχτεί κανείς στον δρόμο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ανακληθεί εδώ και τώρα η τρομοκρατική απόλυση στον ΠΕΙΦΑΣΥΝ(2023-12-19 00:00:00.0)
Διεκδικούν μέτρα προστασίας από τον καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες(2022-06-23 00:00:00.0)
Η απεργία είναι το πιο ισχυρό όπλο του Σωματείου(2017-09-14 00:00:00.0)
Καταγγέλλει εκδικητική απόλυση εργαζόμενης(2016-12-30 00:00:00.0)
Γενικευμένο φαινόμενο οι απολύσεις για συνδικαλιστικούς λόγους(2016-04-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-06-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ