Τετάρτη 1 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αποτράπηκε η έξωση ανάπηρης γυναίκας από το σπίτι της

«Εξωση» μέχρι και στα φάρμακα της ανάπηρης γυναίκας
«Εξωση» μέχρι και στα φάρμακα της ανάπηρης γυναίκας
Νέα απόπειρα έξωσης, αυτήν τη φορά σε βάρος μιας γυναίκας η οποία ζει με μια πενιχρή σύνταξη αναπηρίας, αποτράπηκε την Παρασκευή κάτω από την αποφασιστική και άμεση παρέμβαση κατοίκων της περιοχής, όπως και συνδικαλιστών εργατικών σωματείων και μελών του ΚΚΕ που έσπευσαν στο σημείο.

Δικαστικός επιμελητής, με τη συνοδεία αστυνομίας, επιχείρησε να πετάξει έξω από το σπίτι της στον Αγιο Παντελεήμονα της Αθήνας την 50χρονη γυναίκα, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Στην παρέμβαση παρευρέθηκαν οι κομμουνιστές συνδικαλιστές Μάρκος Μπεκρής, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Πειραιά, και Ειρήνη Μπεκιάρη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αθήνας.

Οι καταγγελίες της ίδιας της γυναίκας είναι ενδεικτικές για τον τρόπο με τον οποίο βγαίνει «στο σφυρί» η λαϊκή κατοικία: Το στεγαστικό δάνειο που είχε λάβει πέρασε σε fund, καθώς αντιμετώπιζε δυσκολίες στην αποπληρωμή του. Οταν έλαβε την πενιχρή αναπηρική σύνταξη των 300 ευρώ ζήτησε να γίνει διακανονισμός, ωστόσο η προσπάθειά της δεν βρήκε καμία ανταπόκριση.

Την περασμένη Παρασκευή βρέθηκε αντιμέτωπη με την αστυνομία και τον δικαστικό επιμελητή, που την κάλεσαν να μαζέψει τα πράγματά της και να αδειάσει το σπίτι, αξιώνοντας μάλιστα ...να κάνει γρήγορα και να μη σπαταλά τον χρόνο τους! Σύμφωνα με δηλώσεις της, αφού ο δικαστικός επιμελητής δεν κατάφερε να σπάσει την πόρτα, επιχείρησε να κάνει «ντου» από το παράθυρο για να την πετάξει έξω.

Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να μαζέψουν τα φάρμακά της και να τα βγάλουν έξω από το διαμέρισμα! Μόλις οι κάτοικοι της γειτονιάς και τα σωματεία ενημερώθηκαν, βρέθηκαν «στο πόδι» και έβαλαν «στον πάγο» τα απαράδεκτα σχέδια έξωσης.

Αστυνομική βία κατά τη διάρκεια κατάσχεσης στην Καστοριά


Σε ένα ακόμα αποκρουστικό περιστατικό επιστρατεύτηκε αστυνομική βία και καταστολή προκειμένου να υλοποιηθεί η πολιτική των κατασχέσεων στην Καστοριά.

Συγκεκριμένα, αργά το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης αστυνομικές δυνάμεις κλήθηκαν σε μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να συνδράμουν το «έργο» του δικαστικού επιμελητή για την έξωση του ιδιοκτήτη από την επιχείρησή του. Ο ιδιοκτήτης και η οικογένειά του αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο, υποστηρίζοντας ότι η υπόθεσή τους δεν έχει τελεσιδικήσει. Τελικά οι άνδρες της ΟΠΚΕ εισέβαλαν στο κτίριο και έβγαλαν διά της βίας τον ιδιοκτήτη, περνώντας του ακόμα και χειροπέδες.

Σε σχόλιό του ο Γιώργος Τίγκας, δημοτικός σύμβουλος Καστοριάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, τονίζει:

«Καταδικάζουμε την αστυνομική επίθεση που ασκήθηκε σε βάρος συμπολίτη μας κατά τη διάρκεια κατάσχεσης της επιχείρησής του. Η βία που ασκήθηκε θυμίζει το δόγμα "αποφασίζομεν και διατάσσομεν". Το γεγονός αυτό αποτελεί συνέχεια του μπαράζ καταστολής και τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση εδώ και μήνες.

Καλούμε τον λαό της Καστοριάς να περιφρουρήσει τα δημοκρατικά του δικαιώματα, να μη νομιμοποιήσει στη συνείδησή του την τρομοκρατία και την καταστολή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ