Πέμπτη 2 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ & ΕΜΠΟΡΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Δεν θα μας απαγορεύσουν να διαδηλώνουμε και να διεκδικούμε

Απάντηση στην πρεμούρα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου να εφαρμοστεί ο νόμος περιορισμού των διαδηλώσεων

Την πρεμούρα του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας για την εφαρμογή του αντιλαϊκού νόμου Χρυσοχοΐδη, που θέτει περιορισμούς και απαγορεύσεις στις πορείες και διαδηλώσεις, σχολιάζει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας. «Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας τον χαβά του!», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Στ. Καφούνης, με επιστολή που απέστειλε στις 20 Φλεβάρη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητά την «πιστή εφαρμογή του νόμου για τις πορείες και τις συγκεντρώσεις» στο όνομα της προστασίας της «λειτουργίας της αγοράς», της «βιωσιμότητας των εμπορικών επιχειρήσεων», της «ποιότητας ζωής των καταναλωτών καθώς και των ξένων επισκεπτών της πόλης». Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο «εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος» οφείλονται στις διαδηλώσεις που «κλείνουν» το κέντρο της Αθήνας. Ακολούθως, ως γνήσιος τοποτηρητής του νόμου και της τάξης, υπενθυμίζει ότι «στήριξε με όλες του τις δυνάμεις την ψήφιση του νόμου 4703/2020», διαπιστώνει «με λύπη» ότι στο συγκεκριμένο θέμα «γίνονται βήματα προς τα πίσω» και ζητά την πιστή εφαρμογή των αντιλαϊκών νομοθετικών προβλέψεων.

«Ανησυχία» που υπαγορεύεται από τις μεγάλες επιχειρήσεις και την κυβέρνηση

«Αλήθεια, πού είναι ο Εμπορικός Σύλλογος και ο πρόεδρός του τόσο καιρό που ο φτωχός εμπορικός κόσμος υποφέρει από την αναδουλειά, τους πλειστηριασμούς, την ακρίβεια στο ρεύμα, στα καύσιμα, στις πρώτες ύλες; Πότε πήραν θέση για τα προβλήματα που δημιουργούν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι όπως η "Skroutz"; Πότε αντέδρασε στις κλήσεις που κόβει χωρίς έλεος η Δημοτική Αστυνομία, στα πρόστιμα στα μικρομάγαζα της εστίασης για το κάπνισμα και για διάφορους τυπικούς λόγους και αφορμές;», αναρωτιέται ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων.

«Η πρεμούρα που τον έπιασε για την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου δεν αφορά τους μικρούς επαγγελματίες της πόλης αλλά τους ομίλους και τις μεγάλες αλυσίδες που διαχρονικά απαιτούν να σταματήσουν οι αγώνες μας», ξεκαθαρίζει. Στο φόντο αυτό, όπως επισημαίνει, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας λειτουργεί για μια φορά ακόμα «ως λαγός της κυβέρνησης και του δήμου Αθηναίων». Ετσι, αντί να ασχοληθεί με τους μικρούς επαγγελματίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, «βγάζει δελτία Τύπου που του υπαγορεύουν οι όμιλοι, οι μεγάλες αλυσίδες, η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή». Η προσχηματική αναφορά των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αναδεικνύεται από το ότι ο Εμπορικός Σύλλογος παραβλέπει το γεγονός ότι τα ίδια πιεστικά προβλήματα όσον αφορά το εισόδημά τους αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες σε περιοχές της Αθήνας (π.χ. Γκύζη, Σεπόλια, Πατήσια κ.λπ.) όπου δεν γίνονται διαδηλώσεις.

«Στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και του δήμου Αθηναίων, οι μικροί έμποροι και επαγγελματίες της Αθήνας έναν δρόμο έχουμε, τον δρόμο του συλλογικού αγώνα. Δεν θα μας απαγορεύσουν να διαδηλώνουμε στο κέντρο της πρωτεύουσας που είναι τα υπουργεία, η Βουλή και όλοι αυτοί που φροντίζουν για εμάς, χωρίς εμάς», υπογραμμίζει ο Σύλλογος. Οπως υπενθυμίζει, τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων βρέθηκαν στο επίκεντρο όταν συσπειρώθηκαν στα σωματεία τους και κινητοποιήθηκαν, συχνά μαζί με τους εργαζόμενους και τα δικά τους συνδικάτα. «Ετσι σταμάτησαν οι απειλές πλειστηριασμών για τα σπίτια συναδέλφων. Σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα βάλουν στον γύψο τους αγώνες των μικρών ΕΒΕ αλλά και του λαού που αγωνίζεται», καταλήγει ο Σύλλογος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανάγκη η συνεχής πάλη ενάντια στις πολιτικές που καταστρέφουν μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες (2024-01-17 00:00:00.0)
Η διέξοδος βρίσκεται στην αλληλεγγύη, στην κοινή δράση, στη συμμαχία του λαού (2022-12-14 00:00:00.0)
Στους δρόμους με τους εργαζόμενους και οι μικροί ΕΒΕ (2022-11-02 00:00:00.0)
Το μπλοκάρισμα των σχεδίων για περιορισμό των διαδηλώσεων αφορά κάθε αυτοαπασχολούμενο (2020-01-10 00:00:00.0)
Απεργιακές παρεμβάσεις για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας (2017-11-07 00:00:00.0)
Παλλαϊκό μέτωπο κατά της αντιλαϊκής πολιτικής (1996-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ