Παρασκευή 3 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ
Συγκλονιστική η αλληλεγγύη και η ανταπόκριση στην αιμοδοσία

Εκατοντάδες άνθρωποι στη Λάρισα έδωσαν και χτες αίμα, περιμένοντας για ώρες ακόμα και μέσα στη βροχή

Συνεχίστηκαν και χτες οι συγκινητικές στιγμές αλληλεγγύης στους τραυματίες του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Στη Λάρισα, παρά τη συνεχή βροχή, κρατώντας ομπρέλες, εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά κάτω από τη βροχή για να δώσουν αίμα, προσφέροντας δώρο ζωής στους τραυματίες που παλεύουν για τη ζωή τους στα νοσοκομεία, μετά τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Η ανταπόκριση των Λαρισαίων στο κάλεσμα για αιμοδοσία για ακόμα μία μέρα ήταν μεγάλη, με τους κατοίκους να δημιουργούν, παρά τον κακό καιρό, ουρές στην κεντρική πλατεία της πόλης που έφταναν μέχρι τον δρόμο.

Την πρώτη μέρα συγκεντρώθηκαν 270 φιάλες με αίμα, ενώ χτες είχαν συγκεντρωθεί 70 φιάλες μέχρι νωρίς το μεσημέρι. Η αιμοδοσία συνεχίζεται στα νοσοκομεία της πόλης.

Σε όλη τη χώρα μια μεγάλη κινητοποίηση είναι σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας, με εκατοντάδες σωματεία να οργανώνουν αιμοδοσίες για τις μεγάλες ανάγκες των τραυματιών.

Φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς δηλώνουν «παρών» σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, με την ανταπόκριση να παραμένει μεγάλη από ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να προσέλθουν στις υπηρεσίες αιμοδοσίας όλων των νοσοκομείων για εθελοντική αιμοδοσία απευθύνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), εκφράζοντας παράλληλα την υποστήριξή της στους εργαζόμενους των δύο νοσοκομείων της Λάρισας και άλλων νοσοκομείων (Κατερίνης και Θεσσαλονίκης), που από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας βρίσκονται στις θέσεις τους και δίνουν αγώνα για την περίθαλψη των τραυματιών.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα εργατικά σωματεία, όλους τους εργαζόμενους της πόλης να ανταποκριθούν άμεσα στο κάλεσμα για αιμοδοσία στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Δευτέρα με Παρασκευή 8.30 π.μ. - 1.30 μ.μ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη του να προσέλθουν για εθελοντική αιμοδοσία στην Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας καλεί τον λαό της πόλης να προσέλθει μαζικά στα Νοσοκομεία Νάουσας και Βέροιας για αιμοδοσία.

Στην Κρήτη, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καλεί σε αιμοδοσία καθημερινά στη μονάδα του νοσοκομείου, 8.30 π.μ. - 2 μ.μ. και 4.30 μ.μ. - 8 μ.μ. Επίσης, σε κινητή μονάδα στην πλατεία Ελευθερίας, Τρίτη - Πέμπτη 5 μ.μ. - 8 μ.μ. και Σάββατο 10 π.μ. - 2 μ.μ.

Στην Κοζάνη, στο Μαμάτσειο ΓΝ, 1.30 μ.μ. - 3 μ.μ.

Σε αιμοδοσία καλούν τα μέλη τους αλλά και όλο τον λαό της Καβάλας δεκάδες εργατικά - συνταξιουχικά σωματεία και μαζικοί φορείς της πόλης. Τα σωματεία ήρθαν σε επικοινωνία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καβάλας και ενημερώθηκαν ότι προς το παρόν, με τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου πανελλαδικά - που για μια ακόμα φορά δείχνει την αλληλεγγύη του - έχουν καλυφθεί οι ανάγκες σε αίμα.

Θα είναι όμως απαραίτητο να συνεχίσει η αιμοδοσία από τις 15/3 και έπειτα, στο Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝ Καβάλας, τις καθημερινές από τις 8.30 έως τις 13.30 και τα Σαββατοκύριακα 10.00 - 12.00.

Συγκλονιστική είναι η ανταπόκριση και του λαού της Χαλκίδας στην έκκληση για προσφορά αίματος. Το απόγευμα της Τετάρτης ουρές σχηματίστηκαν στο Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου, από δεκάδες κατοίκους της περιοχής που έσπευσαν να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στους τραυματίες και τις οικογένειές τους. Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας λειτουργεί καθημερινά από τις 8.30 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 5.30 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. κάθε Δευτέρα και Τετάρτη.

Εργατικά σωματεία και φορείς του Εβρου καλούν σε συμμετοχή στις αιμοδοσίες που γίνονται στα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμότειχου.

Στη Ζάκυνθο, το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό στο νησί να συνεισφέρουν στην αιμοδοσία που πραγματοποιεί το Νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ