Τετάρτη 8 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Εντείνουν και μεγεθύνουν τις «πρόβες πολέμου»

Σε νέες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλου μεγέθους προχωρούν από τις 13 Μάρτη ΗΠΑ και Νότια Κορέα, καθώς ενισχύονται οι «πρόβες πολέμου» στην Κορεατική Χερσόνησο και εντείνονται με προετοιμασίες με το βλέμμα και στην αντιπαράθεση με την Κίνα.

Τα ετήσια γυμνάσια «Ulchi Freedom Shield» θα διαρκέσουν τουλάχιστον δέκα μέρες και ήδη αναφέρεται ότι θα είναι τα μεγαλύτερα κοινά γυμνάσια ΗΠΑ - Νότιας Κορέας από το 2018.

Καθώς μάλιστα τα στρατιωτικά «ραντεβού» των δύο πλευρών αυξάνονται συνεχώς, μόλις πριν λίγες μέρες έγιναν και διμερείς αεροπορικές ασκήσεις, στις οποίες συμμετείχε ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-52 που μπορεί να μεταφέρει και πυρηνική κεφαλή.

Βόρεια Κορέα: Αναχαίτιση πυραύλου θα θεωρηθεί κήρυξη πολέμου

Σχολιάζοντας τη στρατιωτική κινητικότητα που εντείνει η Ουάσιγκτον σε όλη την περιφέρεια, το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι οξύνουν «σκοπίμως» την ένταση στην περιοχή.

Η δε Κιμ Γιο Τζονγκ, αδελφή του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν και ανώτατο στέλεχος της βορειοκορεατικής ηγεσίας, «προειδοποίησε» ότι «στην περίπτωση που υπάρξει μια στρατιωτική απάντηση, όπως η αναχαίτιση (πυραύλων μας) κατά τη διάρκεια των δοκιμών των στρατηγικών μας όπλων, θα θεωρηθεί ξεκάθαρη κήρυξη πολέμου εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας».

«Ο Ειρηνικός Ωκεανός δεν είναι υπό την κυριαρχία των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας», συμπλήρωσε και είπε ότι η Βόρεια Κορέα «είναι πάντα έτοιμη να λάβει κατάλληλα, άμεσα και συντριπτικά μέτρα ανά πάσα στιγμή», περιγράφοντας τα πιο πρόσφατα γυμνάσια Ουάσιγκτον - Σεούλ ως «εξαιρετικά μανιασμένα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ