Τετάρτη 8 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Εθεσε εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο του Χαλεπίου, κόμβο υποδοχής της βοήθειας για τους σεισμόπληκτους

Νέα επιδρομή κατά της Συρίας εξαπέλυσε το Ισραήλ τις πρώτες ώρες χτες, με τα αεροσκάφη του να χτυπούν αυτήν τη φορά το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου.

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για «διπλό έγκλημα», επισημαίνοντας ότι οι βόμβες των ισραηλινών αεροσκαφών χτύπησαν ένα πολιτικό αεροδρόμιο και «ένα από τα σημεία - κλειδιά για την άφιξη της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους», προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές που καθιστούν αδύνατη την άμεση επαναλειτουργία του.

Νωρίτερα το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε μεταδώσει ότι συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν ισραηλινούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν πάνω από τη Μεσόγειο, δυτικά της παραθαλάσσιας πόλης της Λαττάκειας.

Λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις, η συριακή Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε εκτροπή των πτήσεων που προορίζονταν για το διεθνές αεροδρόμιο Χαλεπίου στα αεροδρόμια της Δαμασκού και της Λαττάκειας.

Το Ιράν επίσης κατήγγειλε την ισραηλινή επιδρομή ως «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», τονίζοντας τις συνέπειές της για τα θύματα του σεισμού στο Χαλέπι.

Το δε Ισραήλ τήρησε για άλλη μια φορά σιγή ιχθύος για τη νέα απαράδεκτη επιδρομή...

ΚΚΕ: Καταδικάζει τη νέα εγκληματική ενέργεια του κράτους του Ισραήλ

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατά του αεροδρομίου του Χαλεπίου το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Την ώρα που ο συριακός λαός προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές των πολύχρονων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των καταστροφών του πρόσφατου σεισμού, το Ισραήλ εξαπέλυσε μια νέα επιδρομή που έθεσε εκτός λειτουργίας το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου, που αποτελούσε κόμβο υποδοχής της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα εγκληματική ενέργεια του κράτους του Ισραήλ, που απολαμβάνει τη στήριξη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, καλεί τον ελληνικό λαό και την εργατική τάξη να ενισχύσουν την αλληλεγγύη τους στον πολύπαθο συριακό λαό και στους άλλους λαούς που πλήττονται από τη βάρβαρη ισραηλινή επιθετικότητα, όπως είναι ο πολύπαθος λαός της Παλαιστίνης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στον νότο (2023-08-29 00:00:00.0)
Τουλάχιστον 8 νεκροί από νέα ισραηλινή επιδρομή (2023-07-04 00:00:00.0)
Νέα ισραηλινή επίθεση στο λιμάνι της Λαττάκειας (2021-12-29 00:00:00.0)
Επικίνδυνη κλιμάκωση από Ισραήλ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ (2018-09-22 00:00:00.0)
Ισραηλινή επιδρομή στα Υψώματα του Γκολάν (2014-03-20 00:00:00.0)
Επί τάπητος η καταστροφή των χημικών όπλων (2013-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ