Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Νέα ισραηλινή επίθεση στο λιμάνι της Λαττάκειας

Δεύτερη πυραυλική επίθεση μέσα σε έναν μήνα στο εμπορικό λιμάνι της Λαττάκειας στη Δυτική Συρία εξαπέλυσαν χτες στις στις 3.20 π.μ. ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές και πυρκαγιά σε χώρο φύλαξης εμπορευματοκιβωτίων (η προηγούμενη επίθεση είχε γίνει στις 7 Δεκέμβρη).

Οι εκρήξεις και οι φωτιές που σημειώθηκαν αντιμετωπίστηκαν από τις προσπάθειες των συνεργείων πυρόσβεσης αλλά και λιμενεργατών που απομάκρυναν όσο περισσότερα εμπορευματοκιβώτια μπόρεσαν.

Οι επιθέσεις ενεργοποίησαν τη συριακή αεράμυνα, χωρίς ωστόσο να αποτραπούν τα ισραηλινά πλήγματα στον χώρο τοποθέτησης των εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι, που απέχει περίπου 20 χλμ. από τη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ερωτηθείς για την επίθεση απέφυγε να αναλάβει την ευθύνη, επαναλαμβάνοντας τα συνήθη περί μη σχολιασμού δημοσιευμάτων ξένων ΜΜΕ.

Φέτος, πάντως, στελέχη του υπουργείου Αμυνας επί πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου, είχαν παραδεχθεί πως είχαν πλήξει το 2020 πάνω από 50 στόχους στη Συρία.

Η πιο φονική επίθεση του Ισραήλ για το 2021 καταγράφηκε τη νύχτα της 13ης Γενάρη, όταν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 57 Σύροι στρατιώτες στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

  • Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε εκ νέου καταγγελίες για τις συνεχιζόμενες πρακτικές τουρκόφιλων μισθοφόρων από την οργάνωση «Αλ Τζάις αλ Ουατάνι», που σε συνεργασία με τον τουρκικό στρατό κατοχής άρχισαν ξανά παράνομες ανασκαφές και την αρχαιοκαπηλία στην περιοχή Τελ Αμπούς, κοντά στο χωριό Καρμανούκ (βόρεια της πόλης Αφρίν).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ