Τετάρτη 8 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νομοσχέδιο κατά της «παράτυπης μετανάστευσης»

Νέο αντιμεταναστευτικό νομοσχέδιο, με συνδυασμό «αντικινήτρων», συλλήψεων και ταχύτατων απελάσεων των μεταναστών και των προσφύγων που εισέρχονται «παράτυπα» στη Βρετανία από τη Θάλασσα της Μάγχης, παρουσίασε χτες στη Βουλή των Κοινοτήτων η υπουργός Μετανάστευσης, Σουέλα Μπρέιβερμαν.

Εκτίμησε ότι εάν δεν μπουν σύντομα αποτελεσματικοί φραγμοί τότε θα αναζητήσουν μια θέση στη Βρετανία περίπου 100.000.000 παράτυποι μετανάστες. Η ίδια πρότεινε συλλήψεις και γρήγορες απελάσεις, μείωση των δικαιωμάτων στέγασης και πρόνοιας για τους αιτούντες άσυλο στη χώρα, επικαλούμενη «κορεσμό» των υποδομών φροντίδας μεταναστών.

Νωρίτερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρ. Σούνακ (η ινδική καταγωγή του οποίου προβλήθηκε ιδιαίτερα κατά την εκλογή του...) με άρθρο του στην εφημερίδα «The Sun» αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο υποστηρίζοντας ότι σύντομα οποιοσδήποτε θα φτάνει στη Βρετανία «παράτυπα», δεν θα μπορεί να υποβάλει αίτηση για την παροχή ασύλου και θα στέλνεται αμέσως σε ασφαλή τρίτη χώρα.

Το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε ενόψει της πρώτης επίσκεψης του Σούνακ την Παρασκευή στη Γαλλία, από όπου πέρσι περισσότεροι από 45.000 μετανάστες έφτασαν στη Βρετανία μέσω της Μάγχης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ