Σάββατο 11 Μάρτη 2023 - Κυριακή 12 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ!
Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι! Νέες διαδηλώσεις από σωματεία και φορείς

Την Κυριακή 12 Μάρτη σε Αθήνα (12 μ., Σύνταγμα), Θεσσαλονίκη (11.30 π.μ., Εγνατίας και Αριστοτέλους) και σε μια σειρά πόλεις

RIZOSPASTIS

Με νέα κινητοποίηση την Κυριακή 12 Μάρτη, στις 12 μ., στο Σύνταγμα κλιμακώνουν τον συγκλονιστικό τους αγώνα τα εργατικά σωματεία, οι ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μαθητές και μια σειρά ακόμα μαζικοί φορείς, δίνοντας συνέχεια στις πρωτοβουλίες με τις οποίες ο λαός διατρανώνει το αίτημά του να μη συγκαλυφθούν οι αιτίες του σιδηροδρομικού εγκλήματος στα Τέμπη, να καταδικαστεί η πολιτική που αντιμετωπίζει τις λαϊκές ανάγκες με κριτήριο το επιχειρηματικό κέρδος.

Μετά τα πρωτοφανούς μαζικότητας συλλαλητήρια της Τετάρτης, σωματεία και φορείς απευθύνουν νέο αγωνιστικό κάλεσμα: «Οσο η προστασία της εργασίας και της ζωής λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες», σημειώνουν και ξεκαθαρίζουν: «Είναι ένοχοι! Η πολιτική τους εγκληματεί απέναντι στη ζωή μας».

«Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι! Είναι ο μόνος τρόπος για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες, ο μόνος τρόπος για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη! Οι καθημερινές κινητοποιήσεις, οι διαμαρτυρίες σε χώρους δουλειάς, σχολεία, πανεπιστήμια, στις γειτονιές δυναμώνουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και καλεί στις νέες κινητοποιήσεις.

Στην κινητοποίηση της Αθήνας καλούν τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, οι Ομοσπονδίες Φαρμάκου (ΟΕΦΣΕΕ), Τύπου - Χάρτου, Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Μεταλλωρύχων, Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, και δεκάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία από χώρους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα καλεί και η ΑΔΕΔΥ.

Το δικό τους «παρών» ετοιμάζονται να δώσουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ). Σε συμμετοχή καλούν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη

Σε νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Μάρτη, στις 11.30 π.μ., στη συμβολή Εγνατίας - Αριστοτέλους, στο κέντρο της πόλης, καλούν τα εργατικά σωματεία και οι φοιτητικοί σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη. Με σύνθημα «Ο θρήνος και η οργή να γίνουν ποτάμι διεκδίκησης και αγώνα», καλούν τον λαό να μπει στη μάχη της διεκδίκησης: Για να λογοδοτήσουν όλοι οι ένοχοι για το έγκλημα στα Τέμπη. Για σύγχρονες, ασφαλείς, φθηνές μεταφορές για όλο τον λαό.

Επίσης, συναυλία καταδίκης του εγκλήματος στα Τέμπη διοργανώνουν ο Σύλλογος Γυναικών και Επιτροπές Σωματείων Συκεών, την Κυριακή 12/3 στις 7.30 μ.μ., στο πάρκο Λαϊκής Αγοράς (Ρήγα Φεραίου 110).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ