Τετάρτη 15 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΕΜΠ
Εκκρεμεί η υπογραφή των συμβάσεων για το Επικουρικό Διδακτικό Εργο του 2023

Το γεγονός ότι μέχρι και τις 9 Μάρτη εκκρεμούσε η υπογραφή των συμβάσεών τους για το Επικουρικό Διδακτικό Εργο του 2023 καταδικάζει ο Σύλλογος Υποψήφιων Διδακτόρων του ΕΜΠ.

Οπως σημειώνει, από την αρχή του έτους πραγματοποιούν κανονικά τα εργαστήρια, τις ασκήσεις στην τάξη και την υποστήριξη διπλωματικών εργασιών, και συμμετείχαν στις επιτηρήσεις της εξεταστικής περιόδου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2023, χωρίς να καλύπτονται από καμία σύμβαση, όπως προβλέπεται από το ΦΕΚ 6559/τ. Β'/21-12-2022 και όλα τα αντίστοιχα ΦΕΚ των προηγούμενων ετών.

Για μια ακόμα χρονιά δεν έχει γίνει εγκαίρως η προκήρυξη των θέσεών τους για το επικουρικό διδακτικό έργο, επειδή δεν εκδόθηκε έγκαιρα η σχετική ΚΥΑ από το υπουργείο Παιδείας και δεν έχει εγκριθεί ακόμα ο τακτικός προϋπολογισμός του ΕΜΠ από το υπουργείο, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την προκήρυξη των θέσεων και την υπογραφή των συμβάσεων για το επικουρικό διδακτικό έργο.

Οπως τονίζει ο Σύλλογος, «το γεγονός αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Εχει συμβεί ακριβώς το ίδιο και πριν δύο χρόνια, όταν έληξε η προηγούμενη τριετής ΚΥΑ, και είναι πλέον ο κανόνας το Ιδρυμα να μην έχει εγκεκριμένο ετήσιο τακτικό προϋπολογισμό μέχρι και τον Μάρτη. Εν ολίγοις, κάθε χρόνο παρουσιάζονται αντίστοιχα προβλήματα, γιατί το ΕΜΠ και το υπουργείο Παιδείας πρακτικά αδιαφορούν για το επικουρικό διδακτικό έργο των υποψήφιων διδακτόρων και δεν θεσπίζουν μια διαδικασία που να μην ενέχει τα τωρινά προβλήματα».

Ο Σύλλογος απαιτεί:

«Να υπογραφούν τώρα οι συμβάσεις για το επικουρικό διδακτικό έργο, χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση. Αν δεν μπορούν να καλυφθούμε τώρα από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΕΜΠ, να εκδοθεί άμεσα κονδύλι από τον ΕΛΚΕ για τη μέχρι σήμερα αποζημίωσή μας και για την κάλυψή μας μέχρι την υπογραφή των τελικών συμβάσεων επικουρικού διδακτικού έργου για το 2023! (...) Αξιοπρεπείς αμοιβές, όπως αρμόζει σε διδασκαλία ή εργαστηριακή επίβλεψη πανεπιστημιακού επιπέδου, χωρίς προϋποθέσεις για περισσότερες ώρες επικούρησης. Η απασχόληση με ωρομίσθιο 8 ευρώ μεικτά είναι κοροϊδία προς τους νέους επιστήμονες. Οποιοδήποτε ωρομίσθιο κάτω από τα 20 ευρώ καθαρά, δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα (...) Αναγνώριση του επικουρικού διδακτικού έργου ως διδακτικής προϋπηρεσίας. Να μην απασχολείται κανένας ΥΔ χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Να μην εξαναγκάζεται κανένας ΥΔ να παρέχει αμισθί επικουρικό έργο», κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ