Τετάρτη 15 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΕΡΚΥΡΑ
Κατέρρευσε κτίριο δίπλα σε σχολείο

Στις 26 Φεβρουαρίου κατέρρευσε το βορινό τμήμα της τοιχοποιίας του κτιρίου «Αρχοντικό Βιάρου Καποδίστρια», στη Λευκίμμη Κέρκυρας, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λευκίμμης.

Από την κατάρρευση του βορινού τμήματος της τοιχοποιίας έχει καταστεί ετοιμόρροπο και άμεσα επικίνδυνο το ανατολικό τμήμα του μισογκρεμισμένου κτιρίου, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την είσοδο του σχολείου, όπου καθημερινά συνωστίζονται δεκάδες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, θέτοντάς τους άμεσα σε κίνδυνο.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου Νηπιαγωγείου Λευκίμμης προχώρησαν την προηγούμενη βδομάδα σε κινητοποίηση για το θέμα απαιτώντας «κάντε κάτι πριν θρηνήσουμε θύματα!». Παράλληλα ενημέρωσαν όλους τους αρμόδιους φορείς για να λάβουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας (τον δήμο Νότιας Κέρκυρας, την Πολεοδομία, την Εφορεία Αρχαιοτήτων, το Αστυνομικό Τμήμα Λευκίμμης και την Πολιτική Προστασία), που διαπίστωσαν με επιτόπιες αυτοψίες την κατάσταση και αναγνωρίζουν την επικινδυνότητα που έχει προκύψει, ωστόσο στο σημείο έχουν τοποθετηθεί μόνο κορδέλα και φώτα σήμανσης, χωρίς κανένα άλλο μέτρο προστασίας. «Οσοι μπορούν να βγάλουν ευθύνες από πάνω τους μας απαντάνε με ευκολία ότι δεν είναι δικιά τους δουλειά και οι υπόλοιποι, που τους "πετάνε" οι πρώτοι το μπαλάκι, δεν μας απαντάνε καν», λένε χαρακτηριστικά οι γονείς.

Παράλληλα καταγγέλλουν ότι «οι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται κάθε πρωί και μεσημέρι σε τροχονόμους, περιμένοντας τους μαθητές στην πίσω είσοδο του σχολείου ώστε να μην κινδυνέψει κανένα παιδί και να μη συνωστίζονται γονείς και αυτοκίνητα στον δρόμο. Παρατηρείται επίσης καθημερινά πτώση σοβάδων και κομματιών της τοιχοποιίας που παραμένει ετοιμόρροπη». Ετσι, η συγκεκριμένη κατάσταση αποτελεί κίνδυνο όχι μόνο για τη σχολική κοινότητα αλλά για οποιονδήποτε διέρχεται από το σημείο, στην κεντρική οδό της Λευκίμμης.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα έχει καταθέσει ερώτηση στον δήμο και η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Παράλληλα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» έφερε με Ερώτησή της στον δήμο θέμα για το Δημοτικό Σχολείο Παλιάς Πόλης, όπου - όπως σημειώνει - οι αίθουσες του υπογείου του σχολείου βρίσκονται σε τραγική, επικίνδυνη κατάσταση και παραμένουν κλειστές εδώ και πολλά χρόνια, στερώντας έτσι από την εκπαιδευτική κοινότητα πολύτιμους χώρους διδασκαλίας. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά να επισκευαστούν οι συγκεκριμένες αίθουσες και να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι προσεισμικοί έλεγχοι ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στατικότητας του κτιρίου, μετά την πολύχρονη εγκατάλειψη και επιβάρυνσή του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτούν άμεσα το νέο ασφαλές κτίριο (2019-01-29 00:00:00.0)
Προβλήματα στέγασης και υποδομών σε σχολεία (2018-10-04 00:00:00.0)
Προσωρινές «λύσεις» για ανεύρεση δασκάλας (2011-01-14 00:00:00.0)
Σχολεία της ντροπής (2004-12-24 00:00:00.0)
Απαιτούν νέο σχολείο (2001-05-23 00:00:00.0)
Σήμερα ξανά στο δρόμο του αγώνα (2000-11-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ