Τρίτη 4 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Πολύς κόσμος παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την ημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ, το απόγευμα του Σαββάτου, με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις σιδηροδρομικές μεταφορές, απέναντι στην εγκληματική πολιτική "απελευθέρωσης", της ΕΕ. Σιδηρόδρομος σύγχρονος - ασφαλής - φτηνός, απαλλαγμένος από τις ματωμένες "ράγες" του κέρδους», στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο ΣΕΦ.

Το «παρών» έδωσαν εργαζόμενοι από τις Μεταφορές και πολλούς άλλους κλάδους, νέοι και νέες, άνθρωποι όλων των ηλικιών, γεμίζοντας το αμφιθέατρο αλλά και το φουαγιέ, όπου υπήρχαν οθόνες για να μπορέσουν όλοι να παρακολουθήσουν την ημερίδα.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Κωνσταντίνα Κούνεβα, πρώην ευρωβουλευτής, η Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη, δρ. πολιτικός μηχανικός και πρώην βουλευτής, και ο Γιάννης Μηλιός, οικονομολόγος, καθηγητής στο ΕΜΠ.

«Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει πρέπει να χάσει το κεφάλαιο. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος εκτός από τον δρόμο της ανατροπής. Και αυτόν τον δρόμο μπορούμε να τον ανοίξουμε γρήγορα, αν πιστέψουμε στη δύναμή μας. Γι' αυτό πρέπει να ενισχυθεί τώρα το ΚΚΕ. Ισχυρό ΚΚΕ παντού, και στην κάλπη στις 21 Μάη. Οσο πιο ισχυρό το ΚΚΕ, τόσο πιο ισχυρός ο λαός την επόμενη μέρα», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην εισηγητική ομιλία.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Μεταφορών Αττικής του Κόμματος.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις, που ανέδειξαν διάφορες πλευρές του θέματος, από τους Θωμά Χόνδρο, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Δρ. Εύη Γεωργιάδου, χημικό μηχανικό στο ΕΜΠ και μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, Αντώνη Μεγρέμη, αντιπρόσωπο του Επιχειρησιακού Συμβουλίου του βρετανικού σωματείου RMT, Μάνθο Ιμπριάλο, πολιτικό μηχανικό, Δρ. Βασίλη Οψιμο, επιθεωρητή Εργασίας, Ηλία Τρεβλό, μέλος του ΔΣ της ΠΟΣ ΟΣΕ, και Δημήτρη Γουρτή, μέλος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας στον ΗΣΑΠ.

Τον λόγο πήρε επίσης ο Απόστολος Ευθυμιάδης, μηχανολόγος ηλεκτρολόγος, ο οποίος ανέδειξε τις ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν, διότι, όπως είπε, πολέμησαν τον μηχανισμό της επίβλεψης, φορτώνοντας την αιτία στο ανθρώπινο λάθος.

  • Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ανακοινώθηκε ότι η εισήγηση και οι παρεμβάσεις θα συμπεριληφθούν το επόμενο διάστημα σε έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ