Τρίτη 4 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα οι συμβασιούχοι στον δήμο Ηρακλείου

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Ξεκίνησε χτες η 48ωρη απεργία των συμβασιούχων εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου, που κήρυξαν τα σωματεία των ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου, με τη στήριξη της ΠΟΕ - ΟΤΑ και του Εργατικού Κέντρου. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε μαζική απεργιακή συγκέντρωση στο ΕΚ Ηρακλείου και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιο Μανώλη Συντυχάκη.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αποφασιστικά το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, στον αντίποδα του κινδύνου να βρεθούν χωρίς δουλειά το επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, και με βάση τους νόμους που ψήφισαν και εφαρμόζουν διαδοχικά οι κυβερνήσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων από τα δικαστήρια δίνει νέα παράταση στην ομηρία τους.

Στη συγκέντρωσή τους μεταξύ άλλων χαιρέτισαν ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι ο αγώνας των συμβασιούχων στο Ηράκλειο «για μόνιμη και σταθερή δουλειά αποτελεί παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου και όχι μόνο». «Οι εργαζόμενοι στους δήμους είναι αυτοί που κράτησαν όρθιες τις υπηρεσίες, που έβγαλαν πέρα μια πανδημία σε καθεστώς κινδύνου και ανασφάλειας. Είστε εσείς που μετράτε 64 νεκρούς εργαζόμενους τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας», συμπλήρωσε αναδεικνύοντας τη σημασία του αιτήματος για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Και κάλεσε την «κυβέρνηση να πάρει την ευθύνη τώρα να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου. Να μην απολυθεί ούτε ένας». Θύμισε ότι 150 συνδικαλιστικές οργανώσεις κατέθεσαν πρόταση για αλλαγή του άρθρου του Συντάγματος που βάζει εμπόδια στη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου, κάτι που απορρίφθηκε από όλα τα αστικά κόμματα. «Η μόνη επιλογή που έχουμε μπροστά μας είναι ο δρόμος του αγώνα. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τις κυβερνήσεις τους. Μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούν να σώσουν τους εργαζόμενους», σημείωσε ο συνδικαλιστής.

Στο μεταξύ, μόλις λίγες ώρες μετά από την κινητοποίηση των εργαζομένων εκδόθηκαν τρεις δικαστικές αποφάσεις που απορρίπτουν τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων, πετώντας τους ουσιαστικά στον δρόμο. Πρόκειται για 37 συμβασιούχους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ στον δήμο Ηρακλείου, 6 στο Μηχανολογικό Ηρακλείου (υπάγεται στην Περιφέρεια) και 4 συμβασιούχους στην ΠΕ Χανίων.

Σε άμεση απάντηση, για σήμερα Τρίτη έχει προγραμματίσει νέα συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ενώ οι σύλλογοι εργαζομένων θα καλέσουν στην Ολομέλεια την ΠΕΔ Κρήτης για να τοποθετηθεί. Παράλληλα, 24ωρη πανελλαδική απεργία για τη Δευτέρα 10/4 έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία των ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ