Τρίτη 4 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - ΠΑΓΝΗ
Οι προεκλογικές φιέστες δεν μπορούν να κρύψουν την τραγική κατάσταση

Παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια μιας ακόμα κυβερνητικής φιέστας πραγματοποίησαν, χτες, οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ), στο πλαίσιο στάσης εργασίας που πραγματοποίησε το Σωματείο, με αφορμή την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

Οι προεκλογικές φιέστες γίνονται «σε ένα νοσοκομείο με 600 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού, με πάνω από 100 αποχωρήσεις εργαζομένων κάθε χρόνο που δεν αντικαθίστανται, με εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης, ένα νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται χειρουργημένα παιδιά στην ίδια κλινική με παιδιά με λοιμώξεις, με μια Ψυχιατρική κλινική που υπερχειλίζει από ράντζα σε καθημερινή βάση, μια Παιδοψυχιατρική κλινική που είναι μια ανάσα πριν από το κλείσιμο, μια Παιδοαιματολογική κλινική που νοσηλεύει παιδιά με νεοπλασίες πάνω από τη δύναμή της», σημειώνει μεταξύ άλλων το Σωματείο, αποτυπώνοντας την πραγματική εικόνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η λίστα αναμονής για χειρουργείο ξεπερνάει τα 6.000 άτομα, μόνο για το ΠαΓΝΗ! «Αυτά είναι τα αποτελέσματα των "δράσεων" αυτής της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων στην Υγεία: Της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης, της ιδιωτικοποίησης! Οι φιέστες που ετοιμάζουν η κυβέρνηση και η διοίκηση του νοσοκομείου στις πλάτες των εργαζομένων δεν θα περάσουν! Θα μας βρουν απέναντί τους!», καταγγέλλει το Σωματείο, ξεδιπλώνοντας τις διεκδικήσεις του για μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης με προσωπικό και μέσα.

Οσο για το μηχάνημα PET SCAN, το οποίο εγκαινίασε η αναπλ. υπουργός, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου, Δ. Βρύσαλης, πρόκειται για «χορηγία» του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος, που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018, στο πλαίσιο της λεγόμενης «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης». Ο συνδικαλιστής θύμισε το περιεχόμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας, αναδεικνύοντας ότι περιείχε επαίσχυντους όρους, που «έβαζαν θηλιά στη λειτουργία του νοσοκομείου». Συγκεκριμένα, υπέγραψαν ότι στα δύο χρόνια η δωρεάν συντήρηση του μηχανήματος θα πέρναγε στο νοσοκομείο, χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση, όμως πάντα με την ...έγκριση του χορηγού. Μάλιστα, η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη, κατάργησε τον όρο της σύμβασης που προέβλεπε την εγκατάσταση μηχανήματος παρασκευής του φαρμάκου για τη λειτουργία του PET SCAN. «Αποδεικνύεται ότι ανεξάρτητα από τον τιμονιέρη του υπουργείου Υγείας, αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι οι ράγες της πολιτικής στον χώρο της Υγείας. Γνωρίζουμε ότι όσοι υπουργοί και να άλλαξαν όλα αυτά τα χρόνια, κάθε χρόνο είναι χειρότερη η κατάσταση», σημείωσε ο Δ. Βρύσαλης, προσθέτοντας: «Εμείς το θέαμα αυτό να εγκαινιάζονται μηχανήματα και ΜΕΘ χωρίς προσωπικό δεν το αφήσαμε να πέσει κάτω. Συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα με τις μάχες που έχουμε μπροστά μας».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Σπύρος Μαρίνης, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ και μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, μεταφέροντας τη στήριξη στον αγώνα των μαχόμενων υγειονομικών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«SOS» εκπέμπουν κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου (2024-03-08 00:00:00.0)
«Εντέλλεσθε» μετακίνησης ακόμα και στους διευθυντές της Παθολογικής! (2023-07-28 00:00:00.0)
Αγωνιστική «υποδοχή» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας (2019-01-29 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις σε νοσοκομεία από σωματεία και Επιτροπές Αγώνα (2017-02-02 00:00:00.0)
«Οχι» στις φιέστες και την κοροϊδία (2007-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ