Τρίτη 4 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την Υγεία - Πρόνοια

Σε κινητοποίηση την Πέμπτη 6 Απρίλη στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας προχωρά το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, διεκδικώντας να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Λαυρίου, να στελεχωθεί με όλες τις ειδικότητες, με μόνιμο και σταθερό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση θα αναχωρήσει λεωφορείο στις 9.30 π.μ. από το Λαύριο (ΟΤΕ).

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα, μετά από πρωτοβουλίες του Εργατικού Κέντρου και μαζικών φορέων της περιοχής, αναδείχθηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλη την Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, που βρέθηκε μπροστά στον κίνδυνο να σταματήσει η 24ωρη λειτουργία του. Το υπουργείο προχώρησε στην προκήρυξη μόνο δύο θέσεων γιατρών, κι αυτών κάτω από την πίεση που ασκήθηκε. «Οι δύο αυτές θέσεις τελικά δεν είναι ούτε καν σταγόνα στον ωκεανό, μιας και όπως πληροφορηθήκαμε από τον συντονιστή του ΚΥ Λαυρίου θα αποχωρήσουν οι δύο από τους τρεις υπάρχοντες γιατρούς Γενικής Ιατρικής», αλλά και η παιδίατρος, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο και σημαίνει «συναγερμό» στον λαό της περιοχής, καλώντας τον εδώ και τώρα «να μπει στη μάχη για να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας, να στελεχωθεί με όλες τις ειδικότητες, με μόνιμο και σταθερό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Σήμερα στο υπουργείο Υγείας οι ανάπηροι

Σε κινητοποίηση σήμερα Τρίτη στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, διεκδικώντας γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, κόντρα στην πολιτική που αναγκάζει τα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις να πληρώνουν αδρά για την αγορά μιας σειράς άκρως απαραίτητων τεχνολογικών βοηθημάτων αλλά και τεχνητών μελών. Στην ανακοίνωσή της αναδεικνύει την περίπτωση παιδιού 3 ετών με βαριά κινητική αναπηρία, η οικογένεια του οποίου είναι αναγκασμένη να πληρώσει 1.800 ευρώ, πέρα από το ποσό που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, για να προμηθευτεί μια ειδική περιπατητούρα. Αλλά και την περίπτωση ακρωτηριασμένης εργάτριας από εργατικό «ατύχημα», η οποία «καλείται να πληρώσει μερικές χιλιάδες ευρώ για το τεχνητό μέλος, πέρα από αυτά που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ».

Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση πήρε κατά πλειοψηφία απόφαση και η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η ΣΕΑΑΝ, την απόφαση του Συνδέσμου «με πραξικοπηματικό τρόπο αρνείται να αναγνωρίσει και να κοινοποιήσει η πλειοψηφία του ΔΣ, που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ομως τα γεγονότα τούς αποκαλύπτουν. Το ίδιο το βίντεο της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου, που είναι αναρτημένο στη σελίδα τους στο Facebook, αποκαλύπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το αυθαίρετο της στάσης τους, όπου φαίνεται οι τυφλοί, παρά την τρομοκρατία, κατά πλειοψηφία να αποφασίζουν τη συμμετοχή στην παραπάνω κινητοποίηση, αφού ξέρουν οι ίδιοι τα πόσα πληρώνουν για θεραπείες που δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ αλλά και για τεχνολογικά βοηθήματα, και είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ (αν έχουν) για τις ανάγκες τους».

Στην πρωτοβουλία της ΣΕΑΑΝ καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Σε Λέσβο και Σάμο

Σε κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας στη Μυτιλήνη καλεί σήμερα Τρίτη στις 9 π.μ. το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, διεκδικώντας τη στελέχωση των συγκεκριμένων δομών και του ΕΚΑΒ.

Συλλαλητήριο για την Υγεία οργανώνουν την Πέμπτη 6 Απρίλη στο Βαθύ, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Πυθαγόρα, το Εργατικό Κέντρο Σάμου και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ