Τρίτη 4 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Συνέχεια στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες μπροστά και στην Πρωτομαγιά

Με σειρά νέων αγωνιστικών πρωτοβουλιών, συνέχεια της προηγούμενης πλούσιας δράσης τους αλλά και των μεγαλειωδών απεργιακών κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Μάρτη, εργατικά σωματεία και φορείς σε όλη τη χώρα, που συντονίζουν τον αγωνιστικό τους βηματισμό, ήδη έχουν ανακοινώσει νέες κινητοποιήσεις και άλλες πρωτοβουλίες για το επόμενο διάστημα.

Συλλαλητήριο σήμερα στη Λάρισα

Σε συλλαλητήριο καλούν εργατικά σωματεία και φορείς της Λάρισας σήμερα στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με βασικό αίτημα την ασφάλεια του λαού της πόλης από τη διέλευση του σιδηρόδρομου, με το να προχωρήσει η υπογειοποίηση των γραμμών που διέρχονται από τον αστικό ιστό. Η νέα αυτή πρωτοβουλία αποφασίστηκε σε σύσκεψη σωματείων και φορέων, που επίσης αποφάσισε να στηριχτεί η ιδιαίτερη συναυλία με το έργο «Επιτάφιος» του Γ. Ρίτσου, από τη Χορωδία του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών, η οποία θα γίνει στη Λάρισα το Σάββατο 8 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Στην Καβάλα, αύριο, Τετάρτη, σωματεία και μαζικοί φορείς οργανώνουν εκδήλωση, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα της ΟΕΒΕΚ (Ερμού 13, πεζόδρομος), με τίτλο: «Εχουμε πολλές "κοιλάδες των Τεμπών" γύρω μας. Τα εργατικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς και τα ελλιπή μέτρα προστασίας». Επίσης, την Κυριακή 9 Απρίλη οργανώνουν συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία Καβάλας.

Νέες συσκέψεις σωματείων και φορέων

-- Στην Ξάνθη, σύσκεψη σωματείων και φορέων πραγματοποιείται σήμερα στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

-- Στα Τρίκαλα, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών καλεί τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης σε σύσκεψη την Πέμπτη 6 Απρίλη, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου.

-- Στην Καλαμάτα, σωματεία από όλη τη Μεσσηνία καλούν σε σύσκεψη τη Δευτέρα 10 Απρίλη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Συνεχίζουν και σήμερα τις στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

Στάση εργασίας για δεύτερη συνεχόμενη μέρα σήμερα πραγματοποιούν οι οδηγοί στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αθήνας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Βασικά αιτήματα είναι η λήψη μέτρων για ασφαλείς, δημόσιες, μαζικές μεταφορές και η υλοποίηση της υπογεγραμμένης επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στη χτεσινή στάση εργασίας προχώρησαν σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΟΣΥ ΑΕ στου Ρέντη, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τη διοίκηση της εταιρείας, χωρίς όμως η τελευταία να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Επίσης σήμερα στάση εργασίας πραγματοποιούν οι τεχνικοί στα λεωφορεία από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ