Τρίτη 4 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΓΙΑΣ
Οι αγώνες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος ασκούν πίεση, φέρνουν αποτελέσματα

«Η πίεση που ασκεί το οργανωμένο αγροτικό κίνημα με τους αγώνες του, η ανησυχία που δημιουργεί στην εκάστοτε κυβέρνηση όταν αποφασίζει κινητοποιήσεις, η ενότητα και η αποφασιστικότητά μας φέρνουν αποτελέσματα»: Τα παραπάνω τονίζουν σε ανακοίνωσή τους η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του δήμου Αγιάς, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι έλαβε έγκριση και δρομολογείται άμεσα η ενίσχυση για την απώλεια εισοδήματος για τα μήλα και τα κάστανα και για τα προϊόντα που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς ενίσχυσης, όπως ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, αχλάδια, σταφύλια, σταφίδα.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις, μετά από επικοινωνία με τους συναδέλφους τους που συμμετείχαν στη σύσκεψη την προηγούμενη βδομάδα, το προγραμματισμένο συλλαλητήριο για αύριο Τετάρτη 5 Απρίλη στο Μέγαρο Μαξίμου δεν θα πραγματοποιηθεί, αλλά, όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, «παραμένουμε σε επιφυλακή και εγρήγορση και αν δεν ικανοποιηθούμε τότε θα πραγματοποιήσουμε πανελλαδικά συντονισμένη κινητοποίηση». Οι φορείς των αγροτών ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για οριστικές δεσμεύσεις, η οποία θα ανακοινωθεί πότε και πού θα πραγματοποιηθεί.

Ταυτόχρονα συνεχίζουν να διεκδικούν να ενταχθούν τα κεράσια στο «Ουκρανόμετρο», όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση στη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στις 14 Φλεβάρη, εν μέσω μπλόκων και κινητοποιήσεων. Επίσης, να ενισχυθούν όλα τα προϊόντα που πουλήθηκαν σε όλη τη χώρα κάτω από το κόστος παραγωγής με το αντίστοιχο ποσό. Να παρθούν μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, αλλά και να ενισχυθεί με επιπλέον χρήματα το ποσό - ψίχουλα των 76 εκατ. ευρώ που θα δοθεί ως επιστροφή ΕΦΚ για το 2023. Να υπάρχει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα (7 λεπτά/KWh). Να καταργηθούν το Χρηματιστήριο Ενέργειας και το πρόστιμο ρύπων. Επιδότηση των μέσων - εφοδίων και ζωοτροφών. Κατάργηση του ΦΠΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κυβέρνηση δεν τηρεί τις υποσχέσεις της ούτε για ορισμένα ξεροκόμματα (2023-04-12 00:00:00.0)
Διεκδικούν το αυτονόητο: Να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για την αναπλήρωση του εισοδήματος (2023-03-30 00:00:00.0)
Σήμερα η μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών της Αγιάς (2021-12-10 00:00:00.0)
Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών (2021-11-24 00:00:00.0)
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκλογοαπολογιστική συνέλευση (2017-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ