Τρίτη 11 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Οι εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών στην Πολωνία θα σταματήσουν προσωρινά, για να μετριαστούν οι επιπτώσεις στις τιμές, αλλά η διαμετακόμιση θα επιτρέπεται, ανακοίνωσε ο νέος υπουργός Γεωργίας. Μεγάλες ποσότητες ουκρανικών σιτηρών, που είναι φθηνότερα από εκείνα που παράγονται στην ΕΕ, παραμένουν σε κράτη της Κεντρικής Ευρώπης λόγω εφοδιαστικών δυσχερειών, μειώνοντας τις τιμές και τις πωλήσεις για τους τοπικούς αγρότες. Οι πρωθυπουργοί πέντε κρατών ζήτησαν από την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μέτρα για τις ουκρανικές εισαγωγές γεωργικών προϊόντων.

ΕΡΜΠΙΛ.-- Ανεμίζοντας σημαίες του ιρακινού Κουρδιστάν, μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στη Σουλεϊμανίγια, για να καταγγείλουν τους ασταμάτητους τουρκικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς ένα 48ωρο από πλήγμα που έγινε κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης. Εδώ και δεκαετίες ο τουρκικός στρατός έχει εγκαταστήσει αυθαίρετα βάσεις στο Βόρειο Ιράκ, από όπου διεξάγει συχνά επιθέσεις εναντίον μαχητών της αυτονομιστικής οργάνωσης των Κούρδων της Τουρκίας, ΡΚΚ.

ΛΟΥΙΒΙΛ.-- Ενοπλη επίθεση έξω από την Εθνική Τράπεζα στο Λούισβιλ στο Κεντάκι των ΗΠΑ είχε χτες το απόγευμα ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων, του δράστη και τον τραυματισμό άλλων έξι ατόμων.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων (FDA) άσκησε έφεση ενώπιον της δικαιοσύνης του Τέξας στην απόφαση ανάκλησης της άδειας κυκλοφορίας του χαπιού της άμβλωσης. Χτες πάνω από 300 διευθυντικά στελέχη φαρμακοβιομηχανιών και εταιρειών βιοτεχνολογίας υπέγραψαν ανοικτή επιστολή, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης ομοσπονδιακού δικαστή στο Τέξας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ