Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Χωρίς φόβο αλλά με πάθος

Στα δύσκολα ο ΠΑΟ είναι δυνατός, κατά τον Τάκη Φύσσα

Sportidea

Στα δύσκολα ο ΠΑΟ είναι δυνατός, κατά τον Τάκη Φύσσα
Με... περίσσεια τόλμη ετοιμάζεται να δώσει το «παρών» σε ένα ακόμη ιστορικό ραντεβού του ο Παναθηναϊκός, που κοντράρεται σήμερα με την Μπαρτσελόνα (21.45, «Απ. Νικολαϊδης», ΜΕΓΚΑ) για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλωστε, η μαχητικότητα και η καρδιά είναι τα στοιχεία που θέλει και ο Σέρτζιο Μαρκαριάν να δείξουν οι παίκτες του σήμερα κόντρα σε έναν αντίπαλο-πρόκληση. «Μπορεί η φετινή Μπαρτσελόνα να μην είναι και η καλύτερη στην ιστορία της, όμως βρίσκεται ανάμεσα στις 5-6 καλύτερες ομάδες του κόσμου αυτή τη στιγμή. Σίγουρα μετά τα δυο παιχνίδια, ανεξάρτητα από την έκβασή τους, θα υπάρχει κάτι καλό για μας», επισήμανε ο τεχνικός των «πρασίνων», ενώ παράλληλα εξήγησε ότι αν επιτευχθεί η πρόκριση τότε θα είναι ένα πολύ σημαντικό δώρο για την ομάδα του.

Ο Μαρκαριάν έδειξε να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες του αφού, όπως τόνισε, έχουν δείξει στο παρελθόν ότι μπορούν να ανατρέπουν τα αποτελέσματα, ενώ βασικό όπλο θεωρεί την άμυνα. «Νομίζω ότι τα δυνατότερα σημεία του Παναθηναϊκού είναι η αμυντική γραμμή. Δύσκολα μας βάζουν γκολ. Η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλη ομάδα σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται. Δεν πρέπει να μας ξεγελάει η αστάθειά της. Για να τη χτυπήσουμε πρέπει να προσέξουμε ορισμένους ποδοσφαιριστές της και να βρούμε τον τρόπο να σπάσουμε την άμυνά της». Μάλιστα, όπως εξήγησε, επισήμανε ιδιαίτερα στους παίκτες του το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα προσπαθεί μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ να κερδίσει μια μέτρια σχετικά χρονιά γι' αυτή και έτσι αναμένεται να φανεί ιδιαίτερα δυνατή και στα δυο παιχνίδια. Σύμφωνα με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, η ομάδα του έχει ακόμη κάποιο αγωνιστικό χρέος να εξοφλήσει και οι στόχοι της δεν τελείωσαν με τη συμμετοχή της στους «οκτώ» του Τσάμπιονς Λιγκ. «Εμείς βάζουμε δύσκολα. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός έχει ακόμη κάποιο αγωνιστικό χρέος», τόνισε. Τέλος, όσον αφορά στις συμμετοχές των Κυργιάκου και Μικάελσεν αυτές θα εξαρτηθούν σήμερα, λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

Στην αντίπερα όχθη, ο προπονητής των «Μπλαουγκράνα», Τσάρλι Ρέσακ, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε πάντα η ομάδα του κόντρα σε ελληνικές και τουρκικές ομάδες. Επίσης, έκανε λόγο για την κρισιμότητα αυτών των παιχνιδιών, όπου οι βαθμοί δεν υπάρχουν και το μόνο που μετράει είναι η νίκη και το γκολ. Για τη σημερινή αναμέτρηση έδειξε να τον προβληματίζει ιδιαίτερα η δύναμη του Παναθηναϊκού στο ψηλό παιχνίδι καθώς και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες των παικτών. Οσον αφορά στη συμμετοχή του Ριβάλντο, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα ξεκινήσει τελικά το παιχνίδι.

  • Από πλευράς των παικτών του Παναθηναϊκού μίλησε ο Τάκης Φύσσας, που τόνισε ότι η ομάδα του έχει αποδείξει πως στα δύσκολα πάντα προσπαθεί για το καλύτερο. «Θα παίξουμε με ό,τι ψυχή και ό,τι δυνάμεις έχουμε. Η πρόκριση δεν τελειώνει αύριο (σήμερα)».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ