Τετάρτη 26 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΠΘ
Κινητοποίηση ενάντια στην περικοπή μερίδων φαγητού

Κινητοποίηση στην Πανεπιστημιακή Λέσχη του ΑΠΘ πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι φοιτητές του Ιδρύματος, μετά από κάλεσμα των εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική ΚΣ», απαιτώντας να μην εφαρμοστεί η απόφαση περικοπής των μερίδων φαγητού στη Λέσχη.

Οι φοιτητές ενημερώθηκαν από την εργολαβία της Λέσχης για την απαράδεκτη απόφαση με την οποία μειώνονται οι μερίδες φαγητού από περίπου 6.000 σε μόλις 2.900 και επιβάλλεται έλεγχος εισόδου στη Λέσχη, ενώ παράλληλα απολύονται και 5 εργαζόμενοι.

Με πανό στο οποίο αναγραφόταν «Δωρεάν αναβαθμισμένη σίτιση για όλους! Αύξηση των μερίδων στη Λεσχη, επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων», οι φοιτητές φώναξαν συνθήματα και μοίρασαν ανακοινώσεις έξω από τη Λέσχη, ξεκαθαρίζοντας ότι όπως μπλόκαραν αγωνιστικά αντίστοιχη προσπάθεια πέρυσι στη Λέσχη του ΑΠΘ, έτσι θα πράξουν και φέτος, με όπλα την πείρα τους και τους συλλόγους τους.

Οπως τόνισε η Κωνσταντίνα Ξυνή, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, η νέα επίθεση στα δικαιώματα των φοιτητών έρχεται την ίδια ώρα που η ακρίβεια τσακίζει τα εισοδήματα των οικογενειών χιλιάδων φοιτητών, αναγκάζοντας αρκετούς να εργάζονται ακόμα και από το 1ο έτος σπουδών, ενώ το ζήτημα της αναβάθμισης της φοιτητικής μέριμνας είναι πιο σημαντικό από ποτέ. «Αυτό το πανεπιστήμιο μας προβάλλουν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα πανεπιστήμια ότι είναι το σύγχρονο και ευρωπαϊκό, αυτό με την τσακισμένη φοιτητική μέριμνα», επεσήμανε, για να προσθέσει ότι οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι και φέτος να μην επιτρέψουν να περάσουν αυτά τα σχέδια.

Οι εκλεγμένοι και οι υποψήφιοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους φοιτητικούς συλλόγους του ΑΠΘ διεκδικούν:

- Δωρεάν και αναβαθμισμένη σίτιση για όλους τους φοιτητές.

- Αύξηση των μερίδων του φαγητού.

- Εξω η εργολαβία από τη Λέσχη. Κανέναν έλεγχο, που θα αξιοποιηθεί για επιβολή αντιτίμου στη σίτιση.

- Επαναπρόσληψη και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, με πλήρη δικαιώματα.

- Αύξηση του προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ