Τετάρτη 26 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ομορφες νεανικές γιορτές στην Αττική

Λαύριο
Λαύριο
Εκθέσεις, συζητήσεις, αθλητικά και θεατρικά δρώμενα, διαδραστικά παιχνίδια, εικαστικές δημιουργίες και συναυλίες, είναι μερικά από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, τις όμορφες γιορτές που στήνονται από μαθητές για μαθητές και που φέτος μεταφέρουν σε όλη τη χώρα το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας... #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ»!

Στην Αττική, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (που οδήγησαν σε αναβολές κάποιες εκδηλώσεις) το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, πραγματοποιήθηκαν Μαθητικά Φεστιβάλ σε Λαύριο, Αγίους Αναργύρους και Λιόσια.

Μαθητές μίλησαν αναδεικνύοντας τους αγώνες όλου του προηγούμενου διαστήματος, αλλά και την ανάγκη να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές που οι μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου ψηφίζουν για πρώτη φορά. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Κατερίνα Πρωτούλη, μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων, «εμείς που έχουμε "μικρά δωμάτια και όνειρα τεράστια...", εμείς θα γράψουμε της ζωής μας τα σενάρια! Θα κάνουμε τη διαφορά!».

Οι ανάγκες και τα όνειρα των μαθητών έδωσαν έμπνευση για ακόμη μία φορά στα Φεστιβάλ, για να δημιουργήσουν βίντεο, όπως αυτό που φτιάχτηκε από μαθητές ΕΠΑΛ στο Λαύριο, αλλά και τα project των μαθητών με θέμα «Στο σύστημα του κέρδους τύχη αν σωθείς, αξία στη ζωή μας θα δώσουμε εμείς», δείχνοντας μέσα από την καθημερινότητά τους τα «επόμενα Τέμπη», όπως είναι οι ελλείψεις μέτρων προστασίας στα σχολεία τους.

Ανω Λιόσια
Ανω Λιόσια
Στο Φεστιβάλ των Λιοσίων συγκινητική στιγμή για το κοινό ήταν η παρουσίαση σκετς από τη Μαθητική θεατρική ομάδα του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στο Μενίδι, με τίτλο «Να βρει στόχο η οργή, να βάλουμε σημάδι», το οποίο ήταν αφιερωμένο στο έγκλημα των Τεμπών, όπως αντίστοιχα και η δημιουργία καλλιτεχνικού δρώμενου από μαθητές στους Αγίους Αναργύρους, για να εκφραστεί η οργή τους.

Το μουσικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει από κανένα Φεστιβάλ. Μαθητές με τα συγκροτήματά τους «Night Witches» και «Spit Souls» έδειξαν το ταλέντο τους στη σκηνή του Φεστιβάλ του Λαυρίου. Οι συναυλίες με τις «Κεραμιδόγατες», οι δυναμικοί ραπ στίχοι από τους Αρη και Σέρα, αλλά και οι Rhygme Riot με τους γνώριμους στίχους τους ξεσήκωσαν το κοινό σε Λιόσια και Αγίους Αναργύρους. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η παρουσίαση των πρώτων τραγουδιών του «Rawket», που ενθουσίασε με το ταλέντο του.

Τα νέα ραντεβού για Μαθητικά Φεστιβάλ στην Αττική δίνονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ως εξής:

  • Σάββατο 29/4:

Στους Αμπελόκηπους, στην πλατεία της Πανόρμου, στις 18.30.

Στην Ηλιούπολη, στην κεντρική πλατεία, στις 19.00.

Στο Ιλιον, στην πλατεία Γεννηματά, στις 19.00.

Στην Κυψέλη, στο θεατράκι της Φωκίωνος Νέγρη, στις 18.30.

Στο Μοσχάτο, στην πλατεία Μεταμορφώσεως, στις 19.00.

Στη Ν. Ιωνία, στην πλατεία Παλαιών Πατρών, στις 19.00.

Στην Παλλήνη, στην πλατεία, στις 19.00.

Στον Πειραιά, στο ρολόι στο Πασαλιμάνι, στις 19.00.

Στο Περιστέρι, στον πεζόδρομο στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, στις 19.00.

Στο Χαλάνδρι, στην πλατεία, στις 18.30.

  • Κυριακή 30/4:

Στο Αιγάλεω, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, στις 17.30.

Στο Ελληνικό, στην πλατεία Σουρμένων, στις 19.00.

Στο Ηράκλειο, στο θεατράκι κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ, στις 19.00.

Στο Μενίδι, στην πλατεία Δημαρχείου, στις 19.00.

Στο Πόρτο Ράφτη, στην παραλία στον Aγ. Σπυρίδωνα, στις 19.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ