Τετάρτη 26 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Απειλές διακοπής ρεύματος σε σχολεία για χρέη

Αντιμέτωπα με την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες δύο Λύκεια στον Κορυδαλλό!

Συγκεκριμένα, με επιστολή της προς το 4ο ΓΕΛ Κορυδαλλού η ΔΕΗ ενημέρωνε ότι εκκρεμεί η εξόφληση προηγούμενου λογαριασμού, απειλώντας ότι θα προχωρήσει στις «νόμιμες ενέργειες» για τη «διασφάλιση των συμφερόντων της». Σημειώνεται πως η επιστολή της ΔΕΗ προς το 4ο ΓΕΛ αφορούσε μία απλή καθυστέρηση στην πληρωμή του λογαριασμού, ο οποίος μάλιστα είχε εξοφληθεί όταν έφτασε η επιστολή στο γραφείο του διευθυντή του σχολείου...

Προηγουμένως με επιστολή προς το 1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού η ΔΕΗ ενημέρωνε για χρέη του σχολείου (ύψους 8.649 ευρώ), προειδοποιώντας για διακοπή της ηλεκτροδότησης, αν το χρέος δεν αποπληρωθεί. Μετά από την πίεση που άσκησε η δημοσιοποίηση του θέματος από την ΕΛΜΕ Πειραιά, ο δήμαρχος της πόλης επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης το σχολείο και δεσμεύθηκε ότι ο δήμος θα καλύψει το σύνολο της οφειλής προς τη ΔΕΗ ΑΕ και πως θα φέρει το θέμα στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Για μια ακόμη φορά το αστικό κράτος με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο αποδεικνύει πως για το μόνο που είναι ικανό, είναι να εξασφαλίζει κέρδη για το κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις του. Στα πλαίσια αυτά ξεσπιτώνει κόσμο με τους πλειστηριασμούς που διευκόλυνε η πολιτική που ακολούθησαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Σε αυτά τα πλαίσια είναι και τα ραβασάκια για διακοπή ρεύματος, που στέλνει σε σπίτια εργαζομένων, ανέργων και σε σχολεία! Το ξεκαθαρίζουμε: Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανένα σχολείο στο σκοτάδι. Οι γονείς μέσα από τους Συλλόγους και τις Ενώσεις, πλάι στα Σωματεία των εκπαιδευτικών και τα όργανα των μαθητών, θα αγωνιστούμε για φθηνό ρεύμα για όλο τον λαό», δήλωσε σχετικά με το θέμα η Ελευθερία Παπουτσιδάκη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Πειραιά.

Πλημμύρισε με βοθρολύματα το 3ο Δημοτικό Αγ. Δημητρίου

Λίγες μόλις βδομάδες μετά την πλημμύρα και την πτώση ψευδοροφών στο Ειδικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης επιστρέφοντας από τις διακοπές του Πάσχα είδαν το σχολείο να έχει πλημμυρίσει με βοθρολύματα. Μάλιστα, την επόμενη μέρα το σχολείο λειτούργησε κανονικά, χωρίς να έχει προηγηθεί απολύμανση. Το θέμα αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίου Δημητρίου, που τονίζει μεταξύ άλλων ότι ευθύνες για την κατάσταση αυτή έχουν όλοι οι αρμόδιοι (κυβέρνηση, αρμόδια υπουργεία, δήμος, ΕΥΔΑΠ κ.ά.) και σημειώνει πως αντίστοιχο περιστατικό στο σχολείο έχει συμβεί στο παρελθόν, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των παιδιών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στο σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ